Tien jaar in dienst als flexkracht via Fase C

0
401

Lasser Witold Ostalowski en drukker Tomasz Nowak werken, via uitzender Timing, al tien jaar bij Marquette Detachering. Vandaag kregen zij een cheque overhandigd vanwege deze mijlpaal.

Later dit jaar vieren nog eens tien van hun collega’s hetzelfde jubileum.

Fase C contract
Beiden werken via een Face C contract, een contract voor onbepaalde tijd. Ze staan als vaste (flex)kracht op de loonlijst bij Timing, die hen via een payroll-constructie voor onbepaalde tijd heeft geplaatst bij detacheerder Marquette. Volgens directeur Hans Evers laat het succesverhaal zien dat mensen ook vast kunnen werken in een flexibele organisatie.

Marquette Detachering
Marquette Detachering is gespecialiseerd in technisch vakpersoneel voor de metaal- en techniekbranche, en is de afgelopen jaren gegroeid naar ruim 600 gedetacheerde vakmensen. Al sinds de start in 2005 werkt Marquette nauw samen met Timing. Zij leveren nu bijna 500 flexkrachten aan Marquette, waarvan er 86 beschikken over een Fase C contract.

Timing
Volgens Bob Weghorst, directielid van Timing en manager bij dochteronderneming en payroll-organisatie Persoonality, heeft Timing meer dan drieduizend flexkrachten met een Fase C contract. “Het is dus wel degelijk mogelijk: als flexwerker een contract voor onbepaalde tijd hebben met alle zekerheden die daarbij horen”, aldus Weghorst.

Win-win situatie
Sinds de crisis aarzelen veel mkb-ondernemingen om vast personeel aan te nemen, maar ze hebben wel behoefte aan kwaliteit en continuïteit in het productieproces. De payroll-constructie zoals Timing die bij Marquette aanbiedt is voor alle betrokkenen een win-win situatie. De flexkrachten hebben meer financiële zekerheid en dezelfde rechten als mensen die in dienst zijn. Het inlenende bedrijf kan de risico’s van vast personeel beter managen. Weghorst: “Wij vervullen de functie van backoffice. De flexkrachten staan op onze loonlijst en wij regelen alles: van de salarisadministratie en verzekeringen tot het bijhouden van alle geldende wet- en regelgeving. Hierdoor kan Marquette zich volledig focussen op het aan het werk houden van hun en onze mensen.”

Behalve de metaal en techniek, werken ook callcenters, de bouw, productie en logistiek regelmatig met Fase C contracten.

Bron: persbericht Marquette en Timing, 12 mei 2017