"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

The Freelance Qommunity schaalt op met investeerder en crowdfunding

De Nederlandse startup The Freelance Qommunity haalde met een externe investeerder en een succesvolle crowdfundingcampagne meer dan 250.000 euro op.

Via CrowdAboutNow wist het platform voor freelancers in één maand tijd meer dan 184 investeerders voor zich te winnen. The Freelance Qommunity biedt onder meer toegang tot online events, co-workdagen, workshops, hulp bij juridisch advies, boekhouding en een sociaal vangnet bij ziekte, om het leven van de freelancer leuker, beter en makkelijker te maken.

Kim Trotz en Kiki Calis
Kim Trotz en Kiki Calis

Oprichters Kim Trotz (29) en Kiki Calis (29) bouwden binnen een jaar een online platform op om freelancers te helpen. “Dat freelancen soms een eenzaam bestaan kan zijn wisten we. Maar uit het succes van de crowdfundingcampagne blijkt dat de behoefte aan een platform voor freelancers in tijden van corona extra groot is.”, zegt Trotz. Calis vult aan: “Opdrachten vallen weg, net als de verbinding met mede-freelancers en opdrachtgevers door het verplichte thuiswerken. De kracht van Qommunity is dat we die verbinding en meer zekerheid bieden.”

Bedrijf bouwen in de crisis
Calis (expert duurzaamheid) en Trotz (creative copywriter) ervaarden zelf dat zelfstandig ondernemen best moeilijk, onzeker en vooral eenzaam kan zijn. Ze misten een plek voor gelijkgestemden om te sparren, samenwerken en borrelen. Vanuit dit gemis is Qommunity ontstaan.

In 2018 organiseerden ze met Qommunity een eerste netwerkevent, waaruit bleek dat er behoefte was aan meer kennis en contact. Daar springt het nieuwe platform The Freelance Qommunity op in; freelancers kunnen onderling contact met elkaar houden en krijgen toegang tot kennis en hulplijnen. Het uitzoeken van verzekeringen, het vinden van nieuwe klussen en het organiseren van workshops met diverse experts, zijn enkele diensten die Qommunity faciliteert. Dat is waardevol voor een freelancer, al helemaal in tijden van crisis.

Opschalen
De afgelopen jaren is het aantal freelancers flink toegenomen. Verwachting is dat de toekomst alleen nog maar flexibeler wordt en daar liggen kansen. Afgelopen december wist Qommunity een investeerder aan boord te brengen. Experience Investments: “Wij geloven dat The Freelance Qommunity het businessmodel van de toekomst is; een mix van een hyper relevant idee, oneindig veel positieve energie en een goed doordacht groeiplan.”

In diezelfde maand werd via CrowdAboutNow een crowdfundcampagne gestart en daarmee haalde de startup ruim 85.000 euro op. De crowdfunding geeft leden de mogelijkheid onderdeel te worden van het succes van Qommunity. Met de opgehaalde funding gaat Qommunity het platform verder optimaliseren en het team en de diensten uitbreiden in andere steden. Leden hebben een membership en krijgen daarmee toegang tot het netwerk, kennis van experts en co-work spaces.

Bron: Qommunity, 8 januari 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.