The Adecco Group Q3 2019 omzetdaling 2 procent

0
131

The Adecco Group heeft de cijfers van het derde kwartaal gepubliceerd.

De omzet is 2% gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De marktomstandigheden in de VS en Europa blijven uitdagend. De brutomarge is gestegen met 19,4%. In september en oktober van dit jaar is de omzet organisch met 4% gedaald. The Adecco Group investeert in verdergaande digitalisering en optimalisering van operationele processen.

Met activiteiten gericht op loopbaanontwikkeling en talentontwikkeling werden goede resultaten behaald. Lee Hecht Harrison, onderdeel van de groep, wist in het derde kwartaal weer groei te behalen.
The Adecco Group, Q3 2019
The Adecco Group meldt dat er hard wordt gewerkt aan vernieuwing van de frontoffice en een app voor kandidaten die wereldwijd kan worden ingezet. De bedrijfsprocessen worden onderling beter afgestemd onder de noemer GrowTogether.

Verkoop van Soliant Health
Dinsdag werd eveneens bekend gemaakt dat er een buy-out werd gerealiseerd voor Soliant Health, een dochterorganisatie die zelfstandig verder gaat. The Adecco Group wil zich concentreren op wereldwijd schaalbare merken en digitale oplossingen. Die strategie is minder goed toe te passen op Soliant, dat voornamelijk aansluit bij de situatie op de Amerikaanse markt. Soliant werft en selecteert hoogopgeleide zorgprofessionals voor zorgverleners in de VS in de segmenten onderwijs, verpleging, farmacie, medisch, eHealth en life sciences. In 2009 werd Soliant onderdeel van The Adecco Group na de overname van MPS Group.

Bron: The Adecco Group, 5 november 2019

Zie ook
The Adecco Group Q2 2019 omzetdaling 2%
2010, Adecco: overname MPS Group definitief