Tempo-Team start Work4Women

0
1706

19 maart 2011

Tempo-Team en Margriet starten Work4Women, een uitzendbureau gericht op vrouwen die betaald werk en een gezin succesvol willen combineren.

Leontine van den Bos, hoofdredacteur Margriet: “In Nederland hebben 1.4 miljoen vrouwen geen betaalde baan. Wij weten dat een groot deel daarvan wel aan de slag zou willen, maar allerlei obstakels ervaart.”

Margriet
“Ons initiatief is erop gericht juist deze vrouwen aan een baan te helpen. Dat geeft ze meer economische zelfstandigheid en vergroot hun persoonlijke ontwikkeling. Via Margriet bereiken wij hen wekelijks en kunnen hen van belangrijke informatie voorzien, zoals over deze samenwerking met Tempo-Team.”

Participatie vrouwen nog harder nodig
Vanuit de politiek wordt het initiatief positief ontvangen door Pia Dijkstra, tweede kamerlid D’66 en voormalig voorzitter van de Taskforce Deeltijd Plus. “Onze economie mist op dit moment de inzet van een grote groep talentvolle arbeidskrachten. Aangezien een grote groep babyboomers de komende jaren met pensioen gaat, is de participatie van vrouwen nog harder nodig. Zowel de politiek als het bedrijfsleven moet daarom in actie komen. Ik steun het Work4Women initiatief dat vrouwen helpt werk en gezin te combineren!”

Work4Women kan ook voor het regelen van kinderopvang bemiddelen.

Work4Women vanaf 4 april
Vanaf 4 april is Work4Women te vinden in de Tempo-Team vestigingen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Groningen. Doelstelling is om het aantal vestigingen op termijn uit te bouwen naar een landelijke dekking

Bron: Margriet, 17 maart 2011