Tempo-Team geeft ruim 3.000 contracting medewerkers een uitzendovereenkomst

0
429

Tempo-Team (dochterbedrijf van Randstad) is een schikking overeengekomen met Vakbond FNV over pakketsorteerders die werken bij PostNL en productiemedewerkers bij Niemeyer en Libbey.

Ruim 3.000 uitzendkrachten van Tempo-Team die werken in de distributie bij deze organisaties krijgen voortaan hetzelfde loon als de vaste krachten, omdat zij een uitzendovereenkomst krijgen en daarmee onder de uitzend-cao vallen, waarbij vanaf dag 1 gelijk loon voor gelijk werk geldt.

Lees ook
PostNL stopt met contracting in sorteercentra

Voor contracting geldt het cao-loon niet, met als gevolg een lager loon dan reguliere werknemers. Vakbond FNV is fel tegen contracting. De vakbond hoopt dat minister Koolmees wetgeving ontwikkelt waarmee mensen die via een contracting constructie werken, hetzelfde loon krijgen als collega’s die hetzelfde werk doen. “Net zoals de minister doet met payrolling”, zegt Masja Zwart, bestuurder FNV.

De FNV heeft Randstad (Tempo-Team) en PostNL in mei 2019 voor de rechter gedaagd. De bereikte schikking betreft circa 10 pakketdepots van PostNL, twee vestigingen van glasfabriek Libbey Leerdam en de tabakszolder bij BAT Niemeijer in Groningen, zo meldt de vakbond.

Bron: FNV, 8 november 2019

Zie ook
FNV en In Person schikken rechtszaak: 400 uitzendkrachten PostNL gelijk loon