Studytube lanceert Medewerker Ontwikkelingsplatform

0
231

De snelgroeiende Nederlandse onderneming Studytube lanceert vandaag het Medewerker Ontwikkelingsplatform.

Het platform maakt het HR-afdelingen makkelijker om de regie te voeren hoe, waar en hoe vaak hun werknemers leren.

Gelijktijdig met de lancering kondigt de jonge onderneming aan €2 miljoen groeikapitaal opgehaald te hebben bij Vortex Capital en zijn bestaande investeerder henQ.

Studytube biedt in de vorm van het Medewerker Ontwikkelingsplatform één plek voor het aanbieden, beheren én monitoren van al het leren binnen een organisatie.

Passend leeraanbod steeds complexer
Met de continue behoefte aan nieuwe kennis en het opkomen van nieuwe leervormen zoals online, micro- en blended trainingen, wordt het aanbieden van een passend leeraanbod steeds flexibeler maar ook complexer. Studytube biedt in de vorm van het Medewerker Ontwikkelingsplatform één plek voor het aanbieden, beheren én monitoren van al het leren binnen een organisatie. “Juist de integratie van al die elementen in één platform maakt ons uniek”, aldus oprichter Karimi.

25.000 trainingen
Organisaties maken met Studytube hun eigen selectie uit een ruim leeraanbod van 25.000 micro-, online, blended en klassikale trainingen. Met behulp van de auteurstool kunnen zij dit aanbod uitbreiden met bedrijfsspecifieke trainingen. Het Learning Management Systeem helpt organisaties de leeractiviteiten van hun medewerkers aan te sturen en te volgen. Het LMS heeft als belangrijkste eigenschappen een standaard inkoopproces voor klassikale trainingen, een automatische goedkeuringsflow voor nieuwe trainingsaanvragen en rapportages om het rendement op leren inzichtelijk te maken. “Onze oplossing is gebruiksvriendelijk en leidt tot een besparing op zowel kosten als tijd.”

Begonnen in studentenkamer
In 2010 is Studytube opgericht in de studentenkamer van CEO Homam Karimi, toen hij samen met medeoprichter Gerhard Riphagen aan de Universiteit van Maastricht studeerde. De startup was in de eerste instantie opgezet als online studiecoach voor rechten- en economiestudenten, maar groeide al snel uit tot een ‘Netflix voor bedrijfstrainingen’.

Inmiddels heeft Studytube meer dan 40 medewerkers en ruim 200.000 gebruikers. Er zijn al meer dan honderd organisaties bij Studytube aangesloten, waaronder klanten in de flexbranche zoals PEAK-IT, Experis, AV werving en selectie, Ciber, BMC, D&B the facility Group en AP Support.

Bron: Studytube.nl, 20 maart 2017