StudentenWerk Top 10 Gekste Vakantiebaantjes Aller Tijden

0
1465

Logo StudentenWerk

15 mei 2012

Met de zomervakantie in zicht biedt StudentenWerk scholieren weer veel vakantiebanen.

De zomervakantie komt steeds dichterbij, voor vele scholieren en studenten hét moment om alvast op zoek te gaan naar een leuke vakantiebaan. Zoals sluiswachter. Of kunstgebittenkoerier. Want wie zegt dat een bijbaan saai moet zijn?

StudentenWerk brengt de Vakantiekrachtenpocket uit
Naast een archief aan opmerkelijke vakantiebaantjes, heeft StudentenWerk in de afgelopen 12 jaar ook een ton aan kennis over vakantiekrachten. Wie zijn ze, wat willen ze, wat mogen ze? StudentenWerk deed de afgelopen maanden terugkerend onderzoek naar jongeren en vakantiewerk. Deze week komt de Vakantiekrachtenpocket uit, waar werkgevers terecht kunnen voor alle regels, weetjes, tips en tricks met betrekking vakantiekrachten. Met deze informatie kunnen werkgevers hun doelgroep nog beter leren kennen en doelgerichter werven.

Top 10 Gekste Vakantiebaantjes Aller Tijden.

“Pak de kans om als hamster te schitteren!”

Studentenuitzendbureau StudentenWerk dook voor de aftrap van de vakantieperiode in haar archief en stelde de volgende Top 10 Gekste Vakantiebaantjes Aller Tijden samen:

1) Jouw puistjes zijn waardevol!
Voor een research project zijn we op zoek naar deelnemers die mee willen werken aan een onderzoek, om met een nieuwe manier van behandeling, puistjes sneller te laten verdwijnen.

We zoeken deelnemers:
– tussen de 18 en 35 jaar;
– met meerdere ontstoken puistjes in het gezicht: Een ontstoken puistje is rood, verdikt en kan gevoelig zijn bij aanraking. Soms komt hier ook een wit kopje op;
– Die niet voor puistjes of acne onder behandeling van een arts of dermatoloog zijn.

2) Vieze SMS-jes screener voor MTV
Tijdens de MTV Awards kan iedereen sms’jes versturen naar MTV zodat die vervolgens op de televisie verschijnen. Jouw taak is het om alle sms’jes te screenen. De foute sms’jes met rare berichten verwijder je zodat deze niet op de beeldbuis verschijnen, de leuke sms’jes laat je door! Het kan zijn dat er even geen sms’jes zijn, dus dan moet je even creatief zijn en zelf sms’jes versturen. Deze super leuke werkzaamheden kun je ook nog eens thuis uitvoeren. Het is dus heel belangrijk dat je thuis beschikt over internet.

3) Station omroepster gezocht!
Wij zoeken een dame met een prettige stem, die gaat omroepen dat reizigers niet vergeten uit te checken. Het is belangrijk dat de reizigers een prettige, rustige en serieuze stem te horen krijgen.
Heb jij die prettige stem en wil jij te horen zijn op Amsterdam Centraal? Reageer dan nu! Reply op deze mail, zodat ik je kan inplannen!

4) Pak de kans om als hamster te schitteren!
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een enthousiaste kandidaat (m/v) die het leuk vindt om verkleed te zijn als hamster in verband met een promotie actie. Is dit helemaal jouw ding en heb jij zin om lekker wat geld te verdienen? Laat dan snel wat van je horen!

Als hamster zul je 5 uur aan de slag gaan. Je werkdag ziet er als volgt uit:
Je zult een half uur in een hamsterpak lopen en vervolgens heb je een half uur pauze. Dit zal zich gedurende vijf uur herhalen en je wordt ook tijdens de pauzes doorbetaald.

5) BBQ specialist in Tilburg
Ben jij een BBQ specialist? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de buurt van Tilburg zoeken we een aantal spontane kandidaten. Jij bent verantwoordelijk voor het bereiden van vlees op de barbecue. Ervaring is niet vereist dus iedereen is welkom om te solliciteren.

6) Kunstgebittenkoerier
Voor onze opdrachtgever, een tandtechnisch laboratorium in Alkmaar, zijn wij op zoek naar een koerier m/v die per direct beschikbaar is!

Als koerier heb jij de verantwoordelijkheid over de route Purmerend-Amsterdam. Je haalt en brengt pakketten naar tandartsen, orthodontisten en laboratoria in de regio Purmerend/Amsterdam. Het is dan ook handig als je over enige geografische kennis beschikt. Uiteraard staat er wel een navigatiesysteem tot je beschikking, je hoeft dus niet het complete stratenboek uit je hoofd te kennen.

7) Sluiswachters gezocht voor de zomerperiode
Nederland kent druk bevaren waterwegen door zowel plezier- als beroepsvaart. Voor onze opdrachtgever is het beheren en coördineren van een veilige waterweg een doel.

In verband met de grote drukte op het water in de lente en de zomer (van juni 2011 tot en met eind augustus 2011) zoeken we stewards die de sluismeester van verschillende sluiscomplexen in Nederland ondersteunen. Als steward ben jij het visitekaartje!

8) Marktkoopman in Voorhout & Alphen a/d Rijn
Weet jij van aanpakken en wil je werken in de buitenlucht? Voor onze opdrachtgever, een marktbedrijf in Voorhout, zijn wij op zoek naar een marktkoopman/vrouw. Je werkzaamheden bestaan uit het opzetten van de marktkraam, verkopen van ambachtelijke producten, bevoorraden, helpen van klanten en opruimen.

9) Metrobestuurders gezocht
Voor de grootste openbaar vervoerder in Amsterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste metrobestuurders. Zoek jij een vaste bijbaan en wil jij lekker rond toeren door Amsterdam? Dan is dit de baan voor jou!

10) iPhone kenners gezocht voor verkoopdemonstraties
Ar Drone is een helikopter die je kunt besturen met een iPhone/ iPod Touch/ iPad door middel van het Wi-Fi systeem. Lijkt het jou leuk om verkoopdemonstraties te geven voor deze nieuwe gadget? Reageer dan snel!

Bron: StudentenWerk, 15 mei 2012