"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Studenten verdienen half miljoen met verkoop samenvattingen

Stuvia, een marktplaats voor het kopen en verkopen van samenvattingen en aantekeningen, heeft in 2015 ruim 500.000 euro aan hun student-verkopers uitgekeerd.

De topverkoper verdiende in 2015 maar liefst €7.349 aan de verkoop van haar samenvattingen.

Samenvattingen betalen studie en vakantie’s
De verdiensten van de bijna 14.000 verkopers op het platform variëren van een paar tientjes per maand tot duizenden euro’s per jaar. Eén van de grootverdieners op Stuvia is Angela Jans (22), masterstudente Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft al meer dan 5.000 euro verdiend met de verkoop van haar samenvattingen.

Dubbel zoveel uitgekeerd
Terwijl Stuvia in 2014 ruim 265.000 euro uitkeerde aan studenten, verdienden alle studenten in 2015 bij elkaar genomen ruim 500.000 euro met de verkoop van documenten. Jaap van Nes, een van de oprichters van Stuvia: ‘Er komen elke dag honderden nieuwe samenvattingen bij en dat betekent dat steeds meer studenten het juiste studiemateriaal kunnen kunnen vinden en dit vervolgens kopen. Aangejaagd door deze verdiensten worden verkopers weer aangespoord nieuw materiaal te produceren. Zo is het cirkeltje rond’.

Bron: Stuvia, 29 januari 2016

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.