Studenten uitzendbureaus nemen zoekbijbaan.nl en startersbanen.nl over

0
628

Venturion (eigenaar van onder meer Studentalent en XL Studenten Uitzendbureau) heeft Melon Media overgenomen.

De overname van deze internetonderneming, exploitant van één van de grootste carrièresites voor jongeren in Nederland, past in de visie van Venturion.

Managing director Gert Ambachtsheer van Venturion: “Melon Media versterkt de positie van onze doelgroep-labels door het bundelen van krachten en kennis. Het uitgebreide kandidatenbestand is een welkome aanvulling voor met name onze studentenproposities in de markt, in een tijd waarin de arbeidsmarkt krapper wordt. Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter helpen.”

Melon Media
Melon Media, opgericht in 2000, is bekend van banensites zoals zoekbijbaan.nl, startersbanen.nl en stagemotor.nl. Maandelijks bezoeken gemiddeld 375.000 mensen deze carrièresites. Ruim 17.000 bedrijven maken gebruik van de diensten van Melon Media en de database bestaat uit zo’n 570.000 kandidaten. Directeur Jan Willem Kruithof: “Voor Melon Media was het tijd voor een volgende stap. Door de samenwerking met andere labels als Studentalent en XL Studentenuitzendbureau is verdere groei gegarandeerd.”

Zusjes
Eerder heeft Venturion al overnames gedaan op het gebied van uitzenden en detacheren. Uitzendbureau Studentalent en XL Studenten Uitzendbureau zijn blij met de komst van Melon Media. Directeur Evert Geerdink van XL Studenten Uitzendbureau: “Door krapte op de arbeidsmarkt merken wij dat belangrijke aspecten, zoals snelheid en kwaliteit, steeds belangrijker worden voor klanten. Door de overname van Melon Media is onze database gegroeid naar 1 miljoen studenten en starters.”

Bron: Venturion, 9 november 2017

Zie ook het interview met Venturion in Fabulous 40 Flexbranche, editie 2017