Stress in de horeca

0
1362


8 november 2007

Uit onderzoek onder 4.000 horecawerknemers in opdracht van de FNV Horecabond blijkt dat voor bijna de helft van het horecapersoneel de psychische en fysieke werkdruk te hoog is en 55% vindt dat de werkgever hier niets aan doet.

Ook vindt 82% van het horecapersoneel dat de huidige horeca-cao niet voldoet. Met deze onderzoeksresultaten in de hand start de bond de komende maanden de cao-onderhandelingen voor een nieuwe horeca-cao die april 2008 in moet gaan. De bond zet in op een loonsverhoging van 3,5 procent.

Hectiek en agressie
Medewerkers willen vooral dat in de toekomst een halt wordt toegeroepen aan de hectiek in de horeca en de toenemende agressie van klanten. Daarnaast ervaart veel horecapersoneel dat het werk een flinke fysieke inspanning vergt. Op een drukke terrasdag loopt de gemiddelde serveerster kilometers, tilt ze karrenvrachten en bukt ze tientallen malen.

18.000 vacatures
Door meer regelmaat en duidelijke afspraken over de te werken uren kan de werkdruk worden aangepakt en worden teruggebracht tot een normaal en acceptabel niveau, meent de FNV Horecabond. Alleen zo kan het imago van de sector verbeteren. Op dit moment zijn er bijna 18.000 vacatures in de horeca.

Bron: FNV Horecabond, 8 november 2007


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.