Start People: ‘Opleiden in de praktijk loont’

0
244

Flexmedewerkers werkend laten leren is oplossing voor krappe arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds nijpender. Bedrijven in verschillende branches hebben de grootste moeite om gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden. Flexmedewerkers opleiden in de praktijk is dé oplossing, volgens Start People.

In de trendpaper ‘Opleiden in de praktijk loont’, die vandaag verschijnt, pleit Start People voor het gericht en on the job opleiden van flexmedewerkers, als oplossing voor het grote tekort aan gekwalificeerde medewerkers bij veel bedrijven. Onderzoek van Start People laat namelijk zien dat flexmedewerkers die een opleiding volgen driemaal langer bij een organisatie blijven werken dan flexcollega’s die dat niet doen. Opleiden boeit en bindt medewerkers.

Werkend leren
In de praktijk merkt Start People iedere dag dat er heel veel flexmedewerkers aan het werk zijn die bijzonder gemotiveerd zijn. Start People biedt hen een opleiding aan en speelt daarmee proactief in op de vraag naar gekwalificeerde medewerkers. In 2017 leidde de arbeidsbemiddelaar zo’n 5.000 flexmedewerkers op.

Opleiden noodzakelijk
Met name bedrijven in de logistiek, industrie, techniek, transport en zorg hebben grote moeite gekwalificeerde mensen te vinden. Belonje: “Zowel op de korte als lange termijn doen werkgevers er goed aan te investeren in custom made opleidingstrajecten voor flexmedewerkers. Zij voorzien dan niet alleen in een directe behoefte, maar voor de continuïteit van de onderneming is het bovendien essentieel om voldoende gekwalificeerde flexmedewerkers te hebben.”

Zie trendpaper ‘Opleiden in de praktijk loont’ is hier te downloaden.

Bron: Startpeople.nl