Stap In Personeel werkt samen met gemeente

0
75

20 werkzoekenden aan de slag via project van Stap In Personeel en gemeente Neder-Betuwe.

Op maandag 14 september tekenden wethouder Vincent van Neerbos van gemeente Neder-Betuwe en Wilfred Brens van uitzendbureau Stap In Personeel uit Dodewaard een overeenkomst waardoor 20 mensen, die nu een uitkering hebben, tenminste 1 jaar aan het werk gaan bij lokale bedrijven. Het unieke lokale re-integratieproject draagt het motto ‘Instappen anno 2015’.

Sinds 1 januari 2015 is in Nederland de Participatiewet van kracht. Deze wet schrijft voor dat iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, geholpen moet worden. De komst van deze wet en het verlangen meer Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO) deden Wilfred Brens en Bianca van der Gun, beiden eigenaar van uitzendbureau SprintWerkt, besluiten om eind 2014 een tweede uitzendbureau met de naam ‘Stap In Personeel’ te beginnen. Stap In Personeel heeft als doel binnen de gemeenten uitkeringsgerechtigden weer te laten toetreden tot de arbeidsmarkt.

Het initiatief van Stap In Personeel vond steun bij zowel gemeente Neder Betuwe als bij lokale werkgevers die volmondig ja hebben gezegd op dit initiatief. Per direct kunnen werkzoekenden aan de slag binnen de groen-, bouw- en productiesector.

Stap In Personeel werft binnen de groep uitkeringsgerechtigden van gemeente Neder Betuwe. De meest gemotiveerde kandidaten worden geplaatst en daarbij intensief door Stap In Personeel begeleid. Het volgen van opleidingen behoort tot de mogelijkheden. Met deze werkervaring en eventuele certificaten maken zij na een jaar meer kans om aan het werk te blijven.

Bron: Stap In Personeel, 15 september 2015