Solliciteren met video bij OTTO Work Force

0
195

Internationaal arbeidsbemiddelaar OTTO Work Force gaat gebruik maken van video bij de online-sollicitatieprocedure.

Op de vernieuwde website www.ottoworkforce.eu krijgen kandidaten de kans om hun motivatie met een korte video-opnamen toe te lichten. OTTO Work Force maakt hiervoor gebruik van Cammio, een video recruitment en assessment platform voor uitzendbureaus en werkgevers.

Frank van Gool, oprichter en CEO van OTTO Work Force, over de samenwerking: ā€œOnze mensen maken het verschil en daarom bieden wij sollicitanten de mogelijkheid om zich ook in beeld te presenteren. Video wordt een vast onderdeel in de sollicitatieprocedure waarin de kandidaat de mogelijkheid krijgt meer van zijn persoonlijkheid te laten zien aan zowel OTTO Work Force als opdrachtgevers. We hebben voor de video pitch van Cammio gekozen, omdat dit platform ons de beste mogelijkheden biedt als het gaat om integratie, functionaliteit en gebruiksbeleving. Als introductie binnen OTTO Work Force hebben onze eigen medewerkers zelf inmiddels ook een video pitch opgenomen, zodat iedereen goed kennis kan maken met deze vorm van solliciteren.ā€˜ā€™

OTTO Work Force heeft er voor gekozen om de eerste indruk en motivatie direct bij de sollicitatie te laten plaatsvinden in combinatie met het CV. De video pitch van maximaal 30 seconden kan direct op de website of via de Cammio App worden opgenomen en worden ingestuurd zodra de kandidaat tevreden is. De OTTO-recruiters kunnen de video direct bekijken, beoordelen en eventueel delen met een opdrachtgever om de kandidaat voor te stellen.

Bron: OTTO, 15 september 2015