ABN AMRO: Sociale innovatie vergroot overlevingskansen

0
105

Bedrijven met een goede IT-infrastructuur en het vermogen hun verdienmodel opnieuw uit te vinden, zullen overleven. Sociale innovatie is hiervoor één van de belangrijkste voorwaarden.

Dit concludeert ABN AMRO in het rapport ‘De FutureShift op snelheid. Surfen op de zeven grote golven’, dat vandaag is gepubliceerd.

Bewust worden
Hoewel de economie aantrekt en vrijwel alle sectoren goed presteren, is dit geen reden achterover te leunen. ABN AMRO stelt dat ondernemers zich bewust moeten zijn van factoren die grote invloed kunnen hebben op het voortbestaan van bedrijven, zoals digitalisering, nieuwe wetgeving en de transformatie van dienstverlener naar adviseur.

Kansen
Een andere belangrijke verandering is de sterke groei van de flexibele schil. In 2009 omvatte deze nog 29 procent van de beroepsbevolking, in 2015 was dit 36 procent. ABN AMRO denkt dat in deze veranderende economische structuur de behoefte aan professionals met de juiste combinatie harde en zachte kwaliteiten zal groeien en dat hier voor de zakelijke dienstverlening veel kansen liggen.

“We zijn onderweg naar een postindustrieel tijdperk, waarin kleine groepen professionals (tijdelijk) verbinding zoeken en met creatieve oplossingen komen voor klanten. De toenemende automatisering loopt hier als een rode draad doorheen. De technologie zal uiteindelijk niet doorslaggevend zijn voor het lot van zakelijke dienstverleners, sociale innovatie wel”, aldus Han Mesters, Sector Banker Zakelijke Dienstverlening van ABN AMRO.

Bron: ABN AMRO, 4 februari 2016