Social Deal is beste werkgever van Nederland, volgens Indeed

0
851

Social Deal is de beste werkgever van Nederland. Dat blijkt uit het ‘Top-Rated Workplaces’-onderzoek van vacaturesite Indeed.

Social Deal 'Top-Rated Workplace' - Rens van de Berg en Bart Oosterholt, oprichters van Social Deal, en Teun Vrolijk, HR-Manager bij Social Deal.
Rens van de Berg en Bart Oosterholt, oprichters van Social Deal, en Teun Vrolijk, HR-Manager bij Social Deal.

Indeed analyseerde duizenden reviews die voormalige en huidige medewerkers over hun werkgever achterlaten op de individuele bedrijfspagina’s op Indeed.nl. Het bedrijf uit Den Bosch prolongeert de titel; vorig jaar werd de beleveniswebsite ook al uitgeroepen tot de beste werkgever van Nederland. Na Social Deal maken Willemsen-de Koning personenvervoer en woonzorgorganisatie Dagelijks Leven de top drie compleet.

Indeed gebruikte de reviews en ratings van werknemers om de top 25 van beste werkgevers in Nederland samen te stellen. Daarbij werd een algoritme toegepast waarin verschillende factoren werden meegenomen, zoals de gemiddelde beoordeling en het aantal reviews. Vervolgens stelde Indeed een top 25 samen van beste werkgevers op basis van management, compensatie/arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, werk-privébalans en bedrijfscultuur.

De 25 Top-Rated Workplaces van Nederland, bron Indeed

Hoge scores op bedrijfscultuur
Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed: “Ten opzichte van vorig jaar zien we aardig wat nieuwkomers in de lijst. Opvallend is dat dit niet zozeer grote bekende organisaties zijn, maar dat ook steeds vaker kleinere en minder bekende organisaties met succes aan hun employer brand werken. Bij veel organisaties in de lijst wordt de bedrijfscultuur hoog gewaardeerd en expliciet benoemd in de reviews. Werksfeer speelt, net als vorig jaar, een ontzettend grote rol in de beoordeling van een werknemer als het gaat om zijn of haar werkgever.”

Familiegevoel bij Social Deal
Social Deal scoorde volgens hun eigen medewerkers in alle categorieën gemiddeld het hoogst. Uit de reviews kwam naar voren dat de bedrijfscultuur in de geanalyseerde periode met een 4,5 uit 5 het hoogste gewaardeerd wordt. De prettige werksfeer en het familiegevoel binnen het bedrijf worden in de werknemers-beoordelingen veelvuldig aangehaald, evenals als secundaire arbeidsvoorwaarden als verzorgde lunches, borrels en bedrijfsuitjes.

Rens van den Berg, mede-oprichter en eigenaar van Social Deal, benoemt dat er negen jaar geleden al veel geïnvesteerd werd in een goede bedrijfscultuur: “Het feit dat onze medewerkers de bedrijfscultuur zo’n hoge beoordeling geven, toont voor ons aan dat hetgeen waar we destijds mee begonnen zijn nog steeds werkt: succes delen met je medewerkers en iets terugdoen voor het harde werk dat zij in Social Deal stoppen. We zijn er trots op dat we, ondanks onze groei, dit hebben weten vast te houden en we voor de tweede keer op rij als beste werkgever zijn uitgeroepen.”

Over de ranking ‘Top-Rated Workplaces’
De ‘Top-Rated Workplaces’ is een ranglijst van de beste werkgevers in Nederland. De ranglijst is gebaseerd op duizenden reviews – en dus de ervaringen van werknemers – die de afgelopen twee jaar (juli 2017-juli 2019) zijn geplaatst op Indeed.nl, op het gebied van management, compensatie/arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, werk-privébalans en bedrijfscultuur. Indeed maakt gebruik van een algoritme voor het rangschikken van bedrijven en neemt daarbij verschillende factoren mee, zoals de gemiddelde beoordeling en het aantal reviews door werknemers. De manier van rangschikken is voor alle bedrijven in alle lijsten hetzelfde toegepast.

Bron: Indeed, persbericht 6 november 2019