Sieto de Leeuw nieuwe voorzitter ABU

0
402

Sieto de Leeuw is per 11 april 2017 de nieuwe voorzitter van de ABU.

Dat maakte het bestuur van de uitzendkoepel dinsdag bekend. Hij volgt hiermee Aart van der Gaag op, die vorig jaar juni vertrok. De Leeuw was sinds 1 juli 2016 al waarnemend voorzitter. Hij beëindigt zijn functie van Managing Director Group Social & Public Affairs bij Randstad Holding.

Als nieuwe voorzitter gaat Sieto de Leeuw de positie van de ABU en zijn leden verder versterken. De Leeuw: “Dat is en blijft nodig. Te vaak gaan de discussies over flexibilisering alleen over uitzenden, terwijl uitzenden nog geen 8% van de flexibele schil uitmaakt en uitstekend is gereguleerd. Onze branche biedt veel mensen de opstap naar werk en geeft daarnaast tienduizenden een vast inkomen. We hebben daarmee een onmisbare functie voor de arbeidsmarkt. Deze boodschap wil ik blijven uitdragen.”

Brede Huis van Werk
De Leeuw wordt ook verantwoordelijk voor het inrichten van het zogenaamde ‘Brede Huis van Werk’. In deze nieuw op te richten federatie krijgen intermediairs, die actief zijn op de arbeidsmarkt, een plek. Deze federatie vertegenwoordigt hun gemeenschappelijke belangen in lobby, marktordening en dienstverlening. Sieto de Leeuw: “Ik ga op zoek naar meer verbinding in de markt. Dat is nodig want de wereld van werk verandert ingrijpend. Dat vraagt om samenwerking tussen partijen die elk vanuit hun expertise betrokken zijn bij deze veranderingen.”

Sieto de Leeuw studeerde rechten en was van 1996 – 1999 directeur van de ABU. Daarna maakte hij de overstap naar Randstad waar hij diverse directiefuncties vervulde. Hij is lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en vervult daarnaast meerdere bestuurlijke functies. Tevens heeft hij twee internationale bestuursfuncties, beide op het gebied van uitzenden en de arbeidsmarkt.

Bron: ABU, 11 april 2017