SIA: YoungCapital snelst groeiende uitzender van Nederland

0
313

YoungCapital is de snelst groeiende uitzender van Nederland. Dat maakte Staffing Industry Analysts (SIA) deze week bekend in het rapport ‘Largest Staffing Firms in the Netherlands’.

YoungCapital boekte in 2016 een omzet van 203 miljoen euro en realiseerde daarmee een stijging van 59 procent ten opzichte van 2015. Deze groei is buitenproportioneel in vergelijking met de overige vijftig onderzochte uitzendorganisaties: die zagen hun omzet gemiddeld met 16 procent stijgen. De totale Nederlandse uitzendmarkt, die in 2016 18 miljard euro waard was, groeide 9 procent ten opzichte van 2015. Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital, verwacht dat de groeicurve van circa 60 procent ook in 2017 doorzet. YoungCapital is niet alleen de snelste groeier, maar ook nummer 12 in de lijst van grootste uitzendorganisaties van Nederland.

Start-up-mindset als basis voor groei
Aan de basis van de snelle autonome groei van YoungCapital ligt een diepgewortelde start-up-mentaliteit, aldus Kooistra. “Onze organisatie is plat en wendbaar en we kiezen er bewust voor dat zo te houden, ook nu we 700 medewerkers hebben en er elke maand zo’n vijftig mensen bijkomen. We werven ook heel specifiek mensen die passen bij ons bedrijfs-DNA, die denken in kansen en risico’s durven nemen. Het type medewerker dat blij wordt van snelheid en verandering. Dat is de reden dat wij goede ideeën razendsnel kunnen ontwikkelen en lanceren.”

Machine learning in recruitment
Een voorbeeld is YoungCapital Brain, een algoritme dat op basis van big data voorspelt welke sollicitanten het best passen bij een vacature. YoungCapital lanceerde Brain in juli en was daarmee het eerste recruitmentbedrijf dat machine learning toepast op de werving. Kooistra: “Brain kan het recruitmentproces tot wel 80 procent versnellen. Recruiters hebben daardoor meer tijd voor het persoonlijk begeleiden van kandidaten, om te kijken welke talenten zij hebben en kunnen ontwikkelen. Dat is juist bij jongeren enorm belangrijk.”

Over Staffing Industry Analysts
Staffing Industry Analysts (SIA) is wereldwijd speler op het gebied van recruitment en HR-oplossingen. Jaarlijks publiceert SIA een rapport over de grootste uitzendorganisaties in Nederland en een top 5 van de snelste groeiers. Na YoungCapital staat In Person op een tweede plek (58 procent), gevolgd door Aethon (43 procent), The Employment Group (43 procent) en Consolid (40 procent).

Bron: YoungCapital en SIA, 1 september 2017