‘Semiprof’ biedt hobbyist platform om professionele carrière te starten

0
196

Semiprof’ biedt hobbyist platform en ondersteuning om professionele carrière te starten

Ondernemers Derk van Bijsterveldt en Peter Jan Kok lanceren een online platform, genaamd Semiprof, waar ondernemende hobbyisten hun diensten kunnen aanbieden. Semiprof biedt ‘amateurs’ de kans om op een laagdrempelige manier ervaring op te doen door hun hobby uit te voeren en expertise aan te bieden tegen maximaal de helft van het ‘professionele’ tarief.

Het platform is gratis te gebruiken voor aanbieders van diensten, en geeft de hobbyklusser, de chef-in-spé, de amateurfotograaf of de yogalerares de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, praktijkervaring op te doen en te starten met ondernemen in datgene wat zij écht leuk vinden.
Semiprof - groepsfoto
Volgens het CBS werkt bijna de helft van alle Nederlanders parttime. Dit zorgt ervoor dat mensen meer vrije tijd hebben om sociale contacten te onderhouden, huishoudelijke klussen aan te pakken of hobby’s te starten. Deze cijfers wijzen uit dat mensen steeds vaker op zoek zijn naar voldoening naast hun werk gecombineerd met kortere werkweken. Veel hobbyisten ervaren het als een drempel om voor het eerst klanten te werven, ervaring op te doen en zo een netwerk van betalende afnemers op te bouwen. Semiprof beoogt het gat tussen de hobbyist en de professional te dichten.

“Wij geloven dat iedereen kan groeien en dus professionaliseren als ervaring wordt opgegaan. Sterker nog, wij zien dat beginnende ondernemers bijzonder gemotiveerd zijn en zich dus vol overgave inzetten voor hun hobby. Als hobbyisten professional willen worden, ontbreekt het ze vaak aan ervaring, een netwerk en goede ondersteuning.

Semiprof geeft hobbyisten de kans laagdrempelig ervaring op te doen zodat de stap naar professional makkelijker gezet wordt. Gebruikers van diensten via het platform vinden het leuk om hobbyisten en creatievelingen, eigenlijk beginnende ondernemers, te helpen. En het is natuurlijk minimaal 50% goedkoper”, aldus Derk van Bijsterveldt, medeoprichter van Semiprof.

Over Semiprof
Semiprof is een nieuw online dienstenplatform dat zich richt op parttime werkende creatievelingen en hobbyisten met een droom voor ondernemen. Aanmelden is gratis en er zijn verschillende thema’s/beroepsgroepen waar je als gebruiker jouw Semiprof kunt vinden.

Bron: Semiprof, persbericht 15 juni 2022