Sector Transport en Logistiek maakt winnaars 2022 bekend

0
116

Om het belang van leren in de praktijk voor het MBO te onderstrepen heeft het ministerie van OCW verkiezingen ingesteld. Voor de sector Transport en Logistiek (STL) is Grando Logistics het Beste Leerbedrijf, John van Akkeren de Beste Praktijkopleider, en Donovan de Meijere en Arjanne Brul zijn de STL Talenten 2022.

De verkiezingen worden georganiseerd door STL in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.

Grando Logistics: Beste Leerbedrijf
De vakjury bezocht alle genomineerden, en concludeerde unaniem: “Grando Logistics is uit volle overtuiging leerbedrijf. Gemiddeld heeft het bedrijf jaarlijks zo’n acht tot tien studenten aan de slag op de vrachtwagen, in het warehouse of op de planning. Directeur-eigenaar Frank van de Griendt heeft als praktijkopleider tevens een algemeen coachende rol en vervult die taak met grote passie. Zijn tomeloze inzet is bewonderenswaardig en buitengewoon inspirerend”. De jury prees Grando verder voor de diversiteit van het personeelsbestand, innovatie, en het feit dat het bedrijf extra begeleiding geeft aan studenten met gedrags- of leerproblemen.

Runners-up: Combex en Duijghuijzen
Ook voor de andere genomineerden waren er lovende woorden. De jury vindt Combex Bouwlogistiek uit het Friese Easterma is een uitstekend leerbedrijf waar je met goed gevoel je studenten plaatst. Voor iedere student wordt een concreet opleidingsplan op maat gemaakt, dat gaandeweg stapsgewijs wordt aangepast. En Duijghuijzen Internationale Expediteurs uit het Gelderse Beuningen zorgt voor zowel het personeel als de studenten alsof het de eigen familie is.

John van Akkeren: Beste Praktijkopleider
Via een website konden mensen stemmen op de drie praktijkopleiders die waren genomineerd. John van Akkeren was de publieksfavoriet. Hij is managementadviseur en praktijkbegeleider bij Mepavex Logistics / H.Essers in Bergen op Zoom. De jury: “John vindt het fantastisch om met jongeren te werken en ze wegwijs te maken in de logistiek. Momenteel heeft hij vijftien mbo-studenten onder zijn hoede. Zij volgen BBL-opleidingen tot logistiek medewerker, teamleider, supervisor of – een enkele keer – vrachtwagenchauffeur. John heeft de afgelopen 24 jaar in totaal zo’n tweehonderd studenten begeleid. Hij is zeer deskundig en inspireert studenten op een manier die past bij hun belevingswereld.”

John van Akkeren, met links van hem juryvoorzitter Gabby Delhaas, samen met BBL-leerlingen

Runners-up: Anita de Groot en Patrick Redmeijer
De vakjury wil ook graag de andere genomineerde praktijkopleiders in het zonnetje zetten: “Er kan er maar één de titel winnen, maar ook Anita de Groot, HR manager en praktijkbegeleider bij Driessen Speciaal Transport in Horst, en Patrick Redmeijer, teamleider transport bij Bidfood Groningen beschouwen wij als een voorbeeld voor de branche. Leerbedrijven steunen in hoge mate op de vaak tomeloze inzet en het enthousiasme van de praktijkopleiders. Zij zijn van groot belang voor de toekomst van de leerlingen, de leerbedrijven zelf en de sector als geheel.”

Arjanne Brul en Donovan de Meijere: STL talenten
De winnaars werden vastgesteld aan de hand van checklists door de praktijkopleider, de mentor en de adviseur BBL van STL. Arjanne Brul, werkzaam bij GVT uit Veendam pakt de titel STL logistiek talent 2022. In de categorie transport gaat de titel naar Donovan de Meijere. Hij is werkzaam bij Transportbedrijf R. Nagel BV, Oude Meer. De nummers 2 en 3 zijn: Daan Peters, werkzaam bij Duijghuijzen uit Beuningen en Marc Vluggen, van Convoi, Maastricht Airport. Alle prijswinnaars zijn door hun adviseur BBL verrast op het leerbedrijf en reageerden zeer enthousiast.

Bron: Sectorinstituut Transport en Logistiek, 23 juni 2022