Schoonmakers op bezoek bij de ABU

0
378

ABU

20 maart 2012

Een delegatie van zo’n 50 stakende schoonmakers gaat op bezoek bij de organisatie voor uitzendbedrijven ABU.

De schoonmakers spreken ABU aan tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe uitzend-cao. De schoonmakers eisen van de ABU dat zij besmet werk tijdens de schoonmakersstaking verwerpt en garandeert dat stakende uitzendkrachten geen problemen ondervinden na de staking.

De delegatie van de stakende schoonmakers belooft terug te komen met alle stakers als de ABU geen respect toont voor de schoonmakersstaking of de stakende uitzendkrachten.

Onder de duizenden stakende schoonmakers zit een dappere groep van enkele honderden tijdelijke krachten of uitzendkrachten. Het beëindigen van contracten tijdens de staking wordt door de stakers niet geaccepteerd. “We pikken geen enkele vorm meer van intimidatie. Tijdelijke krachten en uitzendkrachten verdienen respect en waardering. De ABU kan laten zien wat ze waard is,” zeggen Mariëtte Patijn en Herrie Hoogenboom van FNV Bondgenoten.

Petitie
De petitie aan de ABU luidt:

1. Wij, de Vakbond van Schoonmakers, FNV Bondgenoten, roepen de uitzendbureaus van Nederland op:
Ervoor zorg te dragen dat er geen uitzendkrachten ingezet worden om het werk van stakende schoonmakers over te nemen.
2. Ervoor zorg te dragen dat er geen uitzendkrachten ingezet worden om werk van mensen over te nemen die het werk van stakende schoonmakers overgenomen hebben.
3. Om stakende uitzendkrachten niet te ontslaan. Een aantal stakende uitzendkrachten heeft te horen gekregen dat zij na de staking niet meer terug mogen komen. Onze collega’s die als uitzendkrachten mee staken hebben ook stakingsrecht. Stakende uitzendkrachten mogen niet gestraft worden. Als de staking voorbij is moeten de uitzendkrachten gewoon weer opgeroepen worden voor het werk.

Bron: FNV, 20 maart 2012