"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

‘Schijnzelfstandigheid wordt overdreven’

NBBU directeur Marco Bastian zegt in een interview met FD dat het probleem van schijnzelfstandigheid sterk wordt overdreven om er politiek gewin uit te slaan.

Bastian heeft zijn bedenkingen bij de werkelijke ernst van problemen die de groeiende flexbranche zou hebben veroorzaakt, zoals het zogenaamde ‘uithollen van het sociale stelsel’ en de toenemende schijnzelfstandigheid. Dit spiegelt hij aan recente keuzes die zijn gemaakt in politiek Den Haag met betrekking tot wetgeving, en de gevolgen hiervan voor zelfstandigen, opdrachtgevers en de gehele branche.

DBA-wetgeving helpt niet
“Als alle stofwolken zijn neergedaald zal er niet veel zijn veranderd, behalve dat er veel paniek is gezaaid. Dit helpt niet om mensen in vaste dienst te krijgen, integendeel: bepaald werk komt lastiger tot stand, en er ontstaat nog meer ‘race to the bottom’. Het is een schijnoplossing”, aldus een kritische Bastian (NBBU).

Bron: FD, 16 februari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.