Scheiding tussen vast en flex bij kerstpakketten

0
427

Er is sprake van een duidelijke scheidslijn tussen medewerkers in vaste dienst en flexibele medewerkers bij het uitdelen van kerstpakketten. Dit blijkt het onderzoek van Intelligence Group.

Het ArbeidsmarktGedragsOnderzoek van IG is gehouden onder 2.229 personen. Van de werknemers in vaste dienst krijgt 72% een kerstpakket, terwijl 13% nog in spanning afwacht.

Zzp’ers ontvangen en geven geen kerstpakket
Van de zzp’ers krijgt maar 21% een kerstpakket van hun opdrachtgever. en 12% van de flexwerkers ontvangt een kerstpakket via de intermediair die hen inhuurt. Daar staat tegenover dat 72% van de zzp’ers ook niet vindt dat ze een kerstpakket zouden moeten krijgen, en 80% geeft zelf ook geen kerstattentie aan de opdrachtgever.

Man versus vrouw
De wensen van mannen en vrouwen lopen uiteen wat betreft de inhoud van het kerstpakket. Mannen kiezen het traditionele pakket. Dat heeft ook de voorkeur van een derde van de werknemers. Vrouwen willen zelf hun kerstpakket samenstellen, bijvoorbeeld via een tegoed- of cadeaubon.

Laag- versus hoogopgeleid
Hogeropgeleiden spreken meer dan gemiddeld de voorkeur uit voor kerstpakketten met een duurzaam karakter en denken hierbij aan biologische en fairtrade producten. De lageropgeleiden hebben voorkeur voor een geldbedrag van hun werkgever.

Bron: Intelligence Group, 19 december 2016