Samenwerking Careermaker en Yorteam

0
168

Careermaker en Yorteam hebben per heden de handen ineen geslagen. De samenwerking tussen de twee personeelsbemiddelaars betekent voor Careermaker een uitbreiding van het kandidatenaanbod en verdieping van kennis binnen de IT-markt.

> Yorteam
> Careermaker

Binnen de arbeidsmarkt signaleert Careermaker dat de vraag naar IT-professionals toeneemt. Dit zijn veelal functies waar specifieke kennis wordt gevraagd van de kandidaat, maar ook van de recruiter. Kennis die bij Yorteam ruim voorhanden is. ‘Ed van der Waart (directeur Yorteam) brengt veel expertise met zich mee van de IT-markt. Zijn kennis en ervaring zorgen ervoor dat wij de optimale match kunnen blijven maken tussen klant en kandidaat, ook binnen de voor ons relatief nieuwe markt van IT-professionals. Je ziet de tendens dat de vraag naar IT-professionals toeneemt, ook binnen de branches waarbinnen Careermaker actief is’, geeft Jorrit Brocaar aan. ‘We kunnen met de komst van Yorteam steeds meer totaaloplossingen aan onze klanten bieden.’ Als commercieel manager is Jorrit nauw betrokken geweest bij het tot stand brengen van de samenwerking tussen beide bemiddelaars.

Uitstraling en cultuur komt overeen
De directies van Careermaker en Yorteam kennen elkaar al vele jaren. Ed van der Waart en Martijn de Jong (directeur Careermaker) zijn in het verleden collega’s geweest en door de jaren heen hebben zij altijd goed en frequent contact met elkaar gehad. Recent is het moment gekomen dat beide partijen met elkaar in zee zijn gegaan. ‘Qua uitstraling en cultuur passen we goed bij elkaar. Eén van onze kernwaarden is authenticiteit, dit zie ik ook terug binnen Careermaker’, aldus Ed van der Waart. ‘De omvang van Careermaker en onder andere haar NEN certificering zorgen ervoor dat Yorteam verder kan groeien. Met deze samenwerking krijgen beide organisaties toegang tot elkaars netwerken en kunnen hun klanten/kandidaten hier optimaal van profiteren.’

Meer specialistische functies
Met de samenwerking weet Careermaker tevens een brug te leggen naar hun activiteiten binnen de Telecom. ‘Waar we ons nu voornamelijk toeleggen op de uitvoerende functies, kunnen we in samenwerking met Yorteam de focus ook richten op andere, vaak meer specialistische functies binnen de IT. Op deze wijze kunnen we onze opdrachtgevers voorzien van personeel op uiteenlopende niveaus en met een grote diversiteit aan specialistische kennis’, besluit Jorrit Brocaar.

Careermaker is er trots op Yorteam te kunnen verwelkomen als partner en ziet de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet. Beide partijen blijven onder hun eigen vlag actief, wel zijn zij per heden werkzaam onder hetzelfde dak op de vestiging aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.

Bron: Careermaker, 18 december 2013