Samenvatting event Duurzaam inlenen, door Bureau Cicero en ABN AMRO

0
85

Op maandag 11 april 2022 vond een verdiepingssessie plaats voor de inleners van flex onder de titel ‘Duurzaam inlenen’.

Het evenement werd door Bureau Cicero in samenwerking met ABN AMRO georganiseerd.
Recap Flexevent april 2022 - Duurzaam inhuren

Specialisten op het gebied van duurzame inhuur in de flexmarkt, Maarten de Jong (Bureau Cicero), Hendarin Mouselli (VRF advocaten), Bertrand Prinssen (Labor Redimo), Han Mesters (ABN AMRO) deelden hun kennis en ervaringen. Armand Lahaije (AWVN) verving Ruud Blaakman die helaas niet aanwezig kon zijn door ziekte.

Inspiratie sessies
Na de opening door de dagvoorzitter Dewy Mulder, inspireerde Han Mesters het aanwezige en online publiek door actuele zaken als Oekraïne en de trends van flexibel werkend Nederland te combineren met praktische voorbeelden. Waarna Hendarin Mouselli het stokje overnam en een poging deed brood te bakken van de flexbranche. Dit deed ze door stil te staan bij de complexiteit van wet en regelgeving, maar ook door duidelijk te maken dat werken met wet en regelgeving voor flexibele arbeid verre van een afvinklijstje is. Maarten de Jong sloot het eerste deel van het flexevent af met praktische business cases. Hierin kwam duidelijk naar voren dat eigen kennis van zaken en je omringen door betrouwbare specialisten je kunnen behoeden voor bijzondere en mogelijk dreigende zaken.

Paneldiscussie
Goed voorbereid door de drie inspiratiesessies werd het aanwezige en online publiek op de paneldiscussie getrakteerd. Bij deze paneldiscussie sloten ook Bertrand Prinssen (fysiek) en Armand Lahaije (video verbinding) aan.

Tijdens het discussiepanel zijn een aantal stellingen besproken met het panel en de aanwezigen. Deze stellingen zijn ook voorgelegd aan het publiek tijdens de aanmelding.

Flex blijft altijd nodig
Een stelling waar iedereen het unaniem over eens was, is dat flex altijd nodig blijft. Vele beaamden zelfs dat ondanks de pogingen van het kabinet om flex meer vast te maken, de maatregelen averechts werken. Er worden andere mogelijkheden gezocht om toch een zo flexibel mogelijke afspraak te maken voor zowel werknemer als werkgever.

Buitenlandse medewerkers zijn duurder
Bijzonder was dat de helft van de deelnemers erin geloofde dat buitenlandse medewerkers goedkoper zijn dan binnenlandse medewerkers. Hieruit volgde een goede discussie over de verschillende routes die buitenlandse medewerkers nemen en het met regelmaat gebrek aan kennis bij deze medewerkers en hun intermediairs over de wetgeving in Nederland.

Daarnaast leverden de stellingen goede gesprekken/ discussies op tussen de aanwezigen en de panelleden.

Terugkijken?
Het event is terug te zien via de website van ABNAMRO.

De presentaties van de sprekers vindt u hier.

Bron: Bureau Cicero, april 2022

Lees ook
Inlenersbeloning uitzendkrachten, hoe is de werkwijze?