Robert Walters: veel beweging onder financials

0
107

De vraag naar hoogopgeleide financiële professionals is opnieuw gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van recruitmentorganisatie Robert Walters.

In Q2 2017 waren er 4% meer vacatures voor hoogopgeleide financials (HBO- en WO-niveau) dan in Q1. De stijging ten opzichte van een jaar geleden is 20%.

Top drie
De analyse is gebaseerd op cijfers uit Jobfeed, dat alle geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt. Business controllers werden het meest gevraagd (1739 vacatures), op afstand gevolgd door Financial en Assistent controllers (beide iets meer dan 1000).

Groot verloop
Rob Steur, senior manager Finance Recruitment bij Robert Walters: “Deze vacatures worden ingevuld door financiële professionals met drie tot tien jaar werkervaring. Op dit functieniveau zien we veel vacatures door een groot verloop. Deze mensen maken nu een overstap naar betere arbeidsvoorwaarden of een stap omhoog.”

Accountancy
Daarnaast is er meer vraag naar accountants, door de toenemende focus op compliance. Steur: “We zien twee stromingen; accountants die willen doorgroeien in auditing, en diegenen die het zien als een opstap naar een carrière binnen de financiële kolom in het bedrijfsleven.”.

Bron: persbericht Robert Walters, 3 juli 2017