Rob Zandbergen nieuwe CEO van USG People

0
1220

Logo USG People28 juni 2010

De Raad van Commissarissen van USG People N.V. maakt bekend dat zij Rob Zandbergen per 1 juli 2010 zal aanstellen als CEO van de onderneming. Voorts zal de Executive Board worden omgevormd tot een Raad van Bestuur, bestaande uit vijf personen.

Rob Zandbergen, thans CFO, zal per 1 juli 2010 worden aangesteld als CEO van USG People N.V. Rob Zandbergen is sinds begin 2003 actief in de uitzendsector en is na de overname van Solvus in 2005 benoemd tot CFO van USG People. Rob Zandbergen vervulde de functie van CEO eerder al enige tijd ad interim.

De functie van CFO is vacant. Rob Zandbergen zal op interim-basis de functie van CFO blijven vervullen.

Van Executive Board naar Raad van Bestuur
De Raad van Commissarissen maakt tevens bekend dat zij voornemens is de tweekoppige Executive Board om te vormen tot een Raad van Bestuur, bestaande uit vijf personen. Naast de functie van CEO en de functie van CFO, is de Raad van Commissarissen voornemens om Hans Coffeng, Eric de Jong en Albert Jan Jongsma toe te laten treden tot de Raad van Bestuur. Zij zullen respectievelijk de functie van COO regio Nederland en Duitsland; COO regio Zuidwest en Centraal Europa en Chief Corporate Officer (CCO) gaan vervullen. De COO’s zijn operationeel verantwoordelijk voor de werkmaatschappijen in hun respectievelijke regio’s. De CCO is onder andere verantwoordelijk voor Legal, M&A, Corporate Governance, Compliance, HRM en Internal Audit.

Coffeng
Hans Coffeng (1967) begon na zijn studie sociologie in 1993 als stagiair en later als intercedent bij Unique Nederland. Na diverse functies werd hij in 1999 benoemd tot algemeen directeur van Unique Nederland. Vanaf 2003 is hij Executive Vice President in diverse regio’s geweest. Sinds 2010 vervult hij deze functie voor Nederland en Duitsland.

De Jong
Eric de Jong (1963) studeerde internationale bedrijfskunde aan de Agrarische Hogeschool en behaalde zijn MBA in Groot-Brittannië. Hij begon zijn loopbaan als intercedent bij Start Uitzendbureau. Na het uitoefenen van diverse management- en directiefuncties werd hij in 2002 benoemd tot algemeen directeur van Start Uitzendbureau. Sinds 2007 vervult hij de functie van Executive Vice President, momenteel voor de regio Zuidwest en Centraal Europa.

Jongsma
Albert Jan Jongsma (1968), is sinds 1995 werkzaam voor USG People N.V. Na een carrière van bedrijfsjurist tot Corporate Director Legal & Acquisitions, werd hij in 2006 benoemd tot Corporate Vice President Legal & M&A. Na zijn studie rechten, heeft hij diverse postdoctorale opleidingen afgerond, waaronder een MBA en een masters degree in General Management.
De Centrale Ondernemingsraad is geïnformeerd over de nieuwe bestuursstructuur en de daarbij behorende benoemingen, en zal op korte termijn haar advies uitbrengen. De officiële benoemingen van voormelde personen zullen plaatsvinden nadat de (Buitengewone) Algemene Vergadering van Aandeelhouders formeel hiervan in kennis is gesteld. Nadere details over de voorgenomen benoemingen zullen bekend gemaakt worden in de oproepingsadvertentie voor deze vergadering.

Gerelateerd nieuws
28-06-10 CEO Herman van Campenhout verlaat USG People
03-03-10 USG: Herman van Campenhout nieuwe CEO
04-12-09 SNS: ‘nieuwe CEO USG mist ervaring’
04-12-09 USG: Herman van Campenhout nieuwe CEO


Bron: USG People, 28 juni 2010