Rick Simons weer 100% eigenaar Payroll Select Groep

0
604

Payroll Select oprichter Rick Simons koopt, middels een herfinanciering, het gewone aandelenbelang van ABN AMRO Participaties in Payroll Select Groep terug.

Hiermee is Simons weer 100% eigenaar van de onderneming en zal Payroll Select de groeistrategie de komende jaren zelf verder vorm geven. Payroll Select en ABN AMRO Participaties kijken terug op een geslaagde samenwerking, waarin de onderneming in staat is geweest een succesvolle ‘buy-and-build-strategie’ uit te voeren.

Qey Invest heeft Payroll Select als “debt and legal advisor” geadviseerd in het structureren van de overnamefinanciering.

ABN AMRO Participaties heeft in 2015 een minderheidsbelang genomen in de groep, destijds met een omzet van circa 150 miljoen euro, met als doel de onderneming te helpen sneller te groeien onder andere door het doen van overnames. Deze strategie is effectief gebleken: de onderneming heeft sinds de participatie drie overnames gedaan en deze succesvol geïntegreerd. In 2017 heeft de groep een omzet gerealiseerd van ruim 250 miljoen euro met een sterke winstgevendheid.

Voor de komende jaren verwacht Simons verdere groei van de omzet en rentabiliteit, waarbij de focus zal liggen op service en kwaliteit in het ontzorgen van klanten alsmede verbreding van dienstverlening waarbij technologische innovatie centraal zal staan. Simons sluit nieuwe overnames niet uit, aldus het persbericht.

Bron: Payroll Select, 17 mei 2018