Recruitment: developers zijn geen gamers

0
55

In tegenstelling tot wat Nederlanders denken, is de meerderheid van de developers (IT-programmeurs) geen fervent gamer.

Sterker nog, 56 procent van de developers geeft aan helemaal niet te gamen. Dit blijkt uit onderzoek van Huxley IT. Het recruitmentbureau voor IT-specialisten in Nederland en België onderzocht: ‘What makes developers tick?’.

De uitkomsten van het onderzoek breken definitief met de stereotypering van developers. Slechts 6 procent van de developers gamet 40 tot 80 procent van zijn vrije tijd. 38 procent spendeert 20 procent van de vrije tijd aan gaming; dit staat gelijk aan ongeveer 1,5 uur per dag. Dit is de helft van de tijd die de gemiddelde Nederlander televisiekijkt. In 2014 was dat 3 uur en 20 minuten per dag, volgens Stichting KijkOnderzoek.

Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT: “Developers zijn een zeer gewilde groep IT-specialisten. Om de toppers binnen het vakgebied aan te spreken, is het belangrijk te weten wat zij zowel zakelijk als privé belangrijk vinden. De centrale vraag van het onderzoek is daarom: ‘What makes developers tick?’ Dankzij de onderzoeksresultaten hebben we een compleet beeld van de developer, waardoor wij een optimale match tussen werkgever en werknemer kunnen realiseren. Binnen Huxley IT vinden we het te makkelijk om uit te gaan van een stereotype. Nederlanders typeer je toch ook niet klakkeloos als televisiekijkers, terwijl tv-kijken wel een gemeenschappelijke hobby blijkt?”

Bron: Huxley IT, 20 januari 2016