Recruitment Academy leidt schaars talent op

0
441

14 maart 2007

De Recruitment Academy gaat van start om de vraag naar specialisten in werving en selectie aan te kunnen. Door de krappe arbeidsmarkt stijgt namelijk de vraag naar deze specialisten. De Recruitment Academy organiseert de opleiding voor starters in het vak en voor gevorderde recruiters. Deze nieuwe academie levert de kennis die nodig is om de “war for talent” succesvol te overleven.

De Recruitment Academy leidt op voor de certificaten Recruiter A, B en C.
Recruiter A: de aftrap voor de beginnende recruiter. Deze opleiding is vooral geschikt voor mensen met enkele jaren werkervaring, bijvoorbeeld als intercedent, die het vak in willen.
Recruiter B: de verdiepingsslag voor de ervaren recruiter waarin de stap wordt gemaakt richting meer strategisch recruitment.
Recruiter C: masterclasses met topsprekers uit het eigen vakgebied maar ook uit aanverwante gebieden als marketing en sales.
Zo voorziet de Academy in de opleidingsbehoefte in de hele loopbaan van de recruiter.

Samenwerken
De Academy gaat samenwerken met specialisten uit binnen- en buitenland. Volgens docent Frank Roders, tevens voorzitter van vakorganisatie Recruiters United, is dat ook nodig: ‘De huidige markt ontwikkelt zich razendsnel. Om voorop te lopen moet je scherp volgen wat er in de wereld, met name in de Verenigde Staten, gebeurt. Wij vertalen die ontwikkelingen in praktische opleidingen voor de Nederlandse markt.’ 

Bron: Compagnon, 14 maart 2007