Receptel introduceert robot-host Pepper op werkvloer

0
99

Receptel, het bedrijfsonderdeel van USG People dat is gespecialiseerd in hospitality en klantontvangst – introduceert Pepper, de eerste robot-host van Nederland, bij drie grote Nederlandse bedrijven.

Pepper doet de komende weken haar intrede op de bedrijfsvloer van VodafoneZiggo, KPMG en Eurest Services. De robot-host wordt aan het bezoekersregistratiesysteem gekoppeld en neemt veel voorkomende taken van Hospitality Professionals over. Zo kan Pepper onder meer worden ingezet voor de registratie van bezoekers en andere administratieve taken. Hierdoor kunnen de Hospitality Professionals meer persoonlijke aandacht aan bezoekers besteden.

Welkom door mens en robot
Receptel wil een voortrekkersrol vervullen op het gebied van innovatie. Het inzetten van nieuwe technologie speelt hierbij een belangrijke rol. In januari 2017 was zij de eerste Hospitality-specialist in Nederland die een robot-host introduceerde. “Robotisering is een ontwikkeling die ook op de hospitality-markt veel invloed gaat krijgen. Robotica staat op het eerste gezicht ver af van hospitality en de vrees bestaat dat Hospitality Professionals vervangen worden door robots. Wij spelen bewust in op deze ontwikkeling en willen aantonen dat robotisering en hospitality hand in hand kunnen gaan”, vertelt Marleen Smith, Marketing Manager van USG Business Services. “Juist in deze tijd van digitalisering wordt persoonlijke aandacht ‘de nieuwe luxe’. Mensen houden altijd behoefte aan persoonlijk contact. Bezoekers kunnen daarom altijd kiezen of ze zich willen aanmelden bij Pepper of bij de Hospitality Professional. Zo gaat een warm welkom door mens én robot hand in hand.”

Van klantregistratie tot assistentie Hospitality-team
Pepper wordt bij de drie bedrijven ingezet bij de ontvangst van bezoekers, maar dat krijgt op verschillende manieren vorm. Zo krijgt zij bij elke organisatie een andere rol.

Bron: Receptel, 14 mei 2018