Randstad Werkmonitor: kansen voor oudere werknemers verslechteren

0
122

De kansen voor oudere werknemers verslechteren terwijl de vraag naar vaardigheden juist groter wordt.

Dit blijkt uit de resultaten van de Randstad Werkmonitor over het tweede kwartaal van 2016.

Belang oude en jonge werknemers
56% van de respondenten in de nieuwste Randstad Werkmonitor is van mening dat het behoud van oudere werknemers cruciaal is voor het succes van hun bedrijf. 78% vindt dat het aantrekken van jongeren juist voor succes zal zorgen. Volgens de respondenten lijkt hun werkgever zich ook meer te richten op het aantrekken van jongere werknemers (64%) dan op het aantrekken en behouden van hun oudere werknemers (44%).

Toenemende vraag naar digitale en technische vaardigheden
Volgens een recente Randstad publicatie is er een toenemende vraag naar STEM vaardigheden (Science, Technology, Engineering en Wiskunde). Bedrijven voelen dit effect: 60% van de wereldwijde Randstad Werkmonitor respondenten wijzen erop dat dit echt een probleem is voor hun werkgever. 54% ziet dat de kloof vaardigheden die nodig is nummer 1 prioriteit is bij hun bedrijf.

+ POWER
Om de positie van oudere werknemers op de arbeidsmarkt te veranderen heeft Randstad Nederland onlangs het nationale programma + POWER gelanceerd. Met dit programma biedt Randstad deze groep mensen een platform door het verwijderen van de  vooroordelen en het benadrukken de voordelen van 50+ werknemers. Deze oudere werknemers worden gefaciliteerd bij hun zoektocht naar een baan.

Bekijk hier de complete Randstad Werkmonitor.

Bron: Randstad, 24 juni 2016