Randstad vindt na drie weken voor 5396 jongeren werk

0
348

Het programma van Randstad’s actie Jeugd op Zoek heeft de derde week achter de rug. Er zijn nu 5396 jongeren aan werk geholpen.

Vanaf de start van het programma op 28 augustus stellen werkgevers en Randstad alles in het werk om zoveel mogelijk jongeren aan de slag te helpen. Bedrijven kunnen jongeren perspectief bieden door hen die eerste werkervaring te bieden. Vacatures worden aangeboden op verschillende niveaus, zowel LBO, MBO als HBO, en in diverse branches zoals industrie, logistiek, horeca en de overheid.

Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland meest succesvol
In Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland zijn de meeste jongeren aan het werk geholpen. De vacatures lopen uiteen in functiecategorie en opleidingsniveau, zo is er veel werk voor jongeren als administratief assistent, magazijnmedewerker, postsorteerders, maar ook sjouwers, hosts of bijrijders worden gevraagd. Het grootste percentage van de jongeren is 31-40 uur per week aan het werk.

Jeugdwerkloosheid topprioriteit in Nederland
Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad: “5396 jongeren aan het werk is natuurlijk een mooi resultaat, maar we zijn er zeker nog niet. In deze markt is het lastig om vacatures los te krijgen, maar we krijgen nog steeds enthousiaste reacties van bedrijven die het initiatief toejuichen en vacatures beschikbaar stellen. Met onze ambitie van 10.000 jongeren aan het werk hebben we natuurlijk hoog ingezet, maar heel onze organisatie werkt er heel hard aan om dit te gaan halen. We doen dan ook wederom een oproep aan werkgevers in Nederland, want we hebben hen nodig om jongeren een kans te geven in hun bedrijf. We hopen samen met hen onze ambitie te halen en echt die jongeren op weg te helpen in hun werkend leven. Dat is met bijna 150.000 werkzoekende jongeren hard nodig. ”
Jeugd op Zoek bus

3 oktober afsluiting in Den Haag
Vanwege het grote aantal aanmeldingen van bedrijven rijdt de Jeugd op Zoek bus nog tot 11 oktober door Nederland om jongeren kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Want ook na de programmaperiode blijft Randstad iedere dag bezig met het aan werk helpen van jongeren. Zo rijdt de bus vandaag in de Europoort en vrijdag in de regio Veenendaal. Ook volgende week doet de bus verschillende regio’s in Nederland aan. Jongeren krijgen trainingen en kunnen direct solliciteren op beschikbare vacatures. Op 3 oktober wordt het programma Jeugd op Zoek afgesloten in Den Haag.

De planning loopt achter op schema. Randstad zou wekelijks voor 2000 jongeren werk moeten vinden om het doel (werk voor 10.000 jongeren in 5 weken) te halen. Een woordvoerdster van Randstad zegt dat er alles aan wordt gedaaan om het doel te halen. Zie telegraaf.nl

Bron: Randstad, 19 september 2013