"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad verviervoudigt in 2018 haar vakopleidingen

Randstad verviervoudigt komend jaar haar vakopleidingen. Met de groeiende mismatch tussen vacatureaanbod en geschikte kandidaten noemt Randstad de flinke opschaling van het zelf opleiden van mensen noodzakelijk.

Met name in de sectoren die het meest te kampen hebben met het niet aansluiten van vraag en aanbod; zorg, bouw, techniek en transport. In 2018 starten nieuwe opleidingen tot chauffeurs, helpenden/verzorgenden, procesoperators, verspaners, lassers en schilders.

Het aantal vacatures in de zorg, bouw, techniek en transport neemt toe en ook opleidingseisen en gevraagd niveau stijgen. Tegelijk zijn nog veel mensen op zoek naar een (andere) baan. Om beter te kunnen voorzien in de vraag naar steeds schaarser wordende profielen is het opleiden van kandidaten noodzakelijk. Met de opgeschaalde investering wil Randstad meer kandidaten nog beter helpen in het vinden van een duurzame baan.

Peter Feld, operationeel directeur Randstad Nederland: “Wat wij juist in deze sectoren veel zien is dat mensen op school al jong hebben moeten kiezen voor een vakrichting en er later tijdens hun werk achter komen dat ze in dat vak niet op hun plek zijn. Ook zien we schoolverlaters die later toch ervaren dat het behalen van een certificaat of vakdiploma nodig is om stappen te kunnen maken in hun loopbaan. Deze mensen gaan vervolgens op zoek naar een vak dat beter bij hen past. Wij helpen deze mensen graag verder, met advies, een vaste of tijdelijke baan en met gerichte opleidingen in verschillende vakgebieden.”

100% baangarantie
In het eerste kwartaal van 2018 starten verschillende nieuwe opleidingen, die allemaal 100% baangarantie bieden. De focus ligt in eerste instantie op sectoren zorg, techniek en transport. Zo bestaat in de transportsector al lange tijd een nijpend tekort aan gekwalificeerde bus- en vrachtwagenchauffeurs. De verwachting is dat dit tekort ook de komende jaren blijft bestaan. Randstad transport heeft daarom de ambitie in 2018 1000 kandidaten op te leiden tot bus- of vrachtwagenchauffeur. In de overige sectoren starten opleidingen voor helpenden/verzorgenden, procesoperators, verspaners, lassers en schilders. Kandidaten die een opleiding via Randstad volgen, krijgen een langdurig contract; na hun opleiding gaan ze tenminste een of twee jaar als vakkracht aan het werk.

Keurmerk leerwerkintermediair
Voor de vakopleidingen ontving Randstad afgelopen vrijdag 1 december het Keurmerk Leerwerkintermediair. Een keurmerk dat door Stichting Stoof wordt uitgereikt aan uitzendondernemingen die de begeleiding van leerling-flexkrachten kwalitatief goed uitvoeren. In 2017 leidde Randstad al 25.000 flexwerkers op. Naast vakopleidingen zijn dit ook vakvoorwaardelijke trainingen. Leerling-flexkrachten in vakopleidingen krijgen altijd extra begeleiding, onder andere in de vorm van een persoonlijke coach die gedurende de gehele opleidingsperiode van de kandidaat beschikbaar is.

Peter Feld: “Wij zijn erg blij met het ontvangen van dit keurmerk. Het borgt onze kwaliteit en ondersteunt de optimale begeleiding van onze opleidingskandidaten. Mede hierdoor helpen wij onze kandidaten altijd verder in hun loopbaan.”

Bron: Randstad, 5 december 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.