Randstad Q3 2021 omzetgroei 21 procent

0
304

Randstad rapporteert over het derde kwartaal van dit jaar een omzetgroei van 21%. Dat is 5% meer dan twee jaar geleden, voor de coronacrisis.

De onderliggende EBITA bedroeg € 298 miljoen. De EBITA-marge was 4,7% en de brutomarge kwam uit op 19,9%, een stijging van 100 bp op jaarbasis.

“We zien nog steeds veel beweging in de volle breedte van ons portfolio. De omzet van de groep was dit kwartaal een record, 5% meer dan Q3 2019,” aldus CEO Jacques van den Broek. “Ons gespreide portfolio en aanhoudende investeringen maakten het mogelijk om bovengemiddeld te presteren in meerdere regio’s, waaronder de VS en Frankrijk. Markten werden heropend, zodat we meer gelegenheid hadden om onze klanten en talenten persoonlijk te spreken over de kansen en uitdagingen in de huidige arbeidsmarkt.”

“Met onze voortdurende focus op mensen, ondersteund door data en technologie, spelen we een centrale rol in het helpen van onze klanten bij hun talentstrategie en plannen voor de toekomst. Recent mochten we nieuwe medewerkers verwelkomen vanwege onze acquisitie van Cella Inc. in de VS. Ik wil alle medewerkers bedanken voor hun inzet en toewijding, wat voor een sterk resultaat heeft gezorgd.”

“Op basis van het resultaat in de eerste negen maanden van 2021, waarbij de omzet in september 6% boven die van 2019 lag, verwacht ik dat de positieve trend zal aanhouden in de rest van het jaar, hoewel we nog steeds voorzichtig opereren vanwege de instabiliteit en het beperkte zicht door de pandemie.”

“Vanmorgen hebben we ook aangekondigd dat ik in maart 2022 zal aftreden als CEO. De Raad van Commissarissen draagt Sander van ’t Noordende voor als mijn opvolger, en ik zie ernaar uit om samen met hem aan de overdracht te werken.”

Bron: Randstad, 21 oktober 2021