Randstad Q2 2021 omzetgroei 38 procent

0
127

Randstad rapporteert over het tweede kwartaal van dit jaar een omzetgroei van 38%. Dat is 3% meer dan twee jaar geleden, voor de coronacrisis.

De onderliggende EBITA bedroeg € 260 miljoen. De EBITA-marge was 4,3% en de brutomarge kwam uit op 19,5%, een stijging van 80 bp op jaarbasis.

“De positieve trend heeft zich in alle regio’s voortgezet in het tweede kwartaal van 2021 en de groep heeft goede resultaten laten zien,” aldus CEO Jacques van den Broek. “De omzet van de groep overtrof het niveau van 2019, en we realiseerden een solide winst terwijl we onze investeringen in nieuwe groeimogelijkheden hebben voortgezet. Daardoor hebben we meer dan 2400 nieuwe collega’s wereldwijd verwelkomd. We gaan door met het uitrollen van onze wereldwijde technologische transformatie, waarbij Monster een positief beeld laat zien.”

“Markten beginnen zich te herstellen, waardoor trends van voor de pandemie, zoals krapte op de arbeidsmarkt, ook terugkeren. Tegelijkertijd raakt de pandemie het leven van velen, en de gezondheid van onze medewerkers is onze hoogste prioriteit. In het afgelopen kwartaal was ik vooral trots op de actieve rol die we hebben gespeeld in de humanitaire acties in India. Ik wil al onze medewerkers wereldwijd bedanken voor hun ondersteuning. Op basis van de resultaten in de eerste helft van dit jaar ben ik optimistisch over de rest van 2021, hoewel we nog steeds voorzichtig opereren vanwege de instabiliteit en het beperkte zicht door de pandemie.”

Bron: Randstad, 27 juli 2021