Randstad koopt uitzendactiviteiten van USG People

0
1360

Randstad neemt de algemene uitzendactiviteiten over van USG People in Spanje, Italië, Polen, Zwitserland, Luxemburg en Oostenrijk.

De verkoopprijs bedraagt 20 miljoen euro. De omzet over 2012 van deze activiteiten bedroeg € 434 miljoen. De totale opbrengsten van Randstad in de betreffende markten bedroeg vorig jaar 1,2 miljard euro.
Oostenrijk is voor Randstad een nieuwe markt. In de overige landen landen leidt de overname tot verbreding van bestaande activiteiten en versterking van het marktaandeel. In Spanje, Polen en Luxemburg wordt Randstad marktleider.

Leen Geirnaerdt, financieel directeur van USG People in de Telegraaf: “De prijs ten opzichte van omzet is op het eerste gezicht laag, we bekijken op ebita en dan hebben we een multiple van 5″. Er zitten een aantal landen in die zeer laag renderend waren, de prijs op ebita-niveau is niet zo heel gek.”

Volgens Rob Zandbergen CEO van USG People, in het FD / Dow Jones, ligt het verkoopbedrag ongeveer gelijk aan het werkkapitaal. “We waren al een tijdje in de weer om de verlieslatende activiteiten die in de genoemde landen vallen onder het label Start People van de hand te doen. We zijn blij dat dat is gelukt. Het scheelt ook 200 basispunten in onze brutomarge. En we kunnen ons nu concentreren op het professionele en specialistische segment in deze landen”.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door onder meer de Europese Commissie.

Bron: USG People, 4 april 2013
Bron: Randstad, 4 april 2013