Randstad – De 27 meest gevraagde functies van 2017

0
275

Docenten techniek, accountmanagers en vaklieden zoals elektromonteurs zijn lastig te vinden.

Dit blijkt uit een lijst van kansrijke beroepen in 2017. Vooral de stijging van het aantal vacatures in de bouw en de vraag naar bèta-docenten valt op. Ook vrachtwagenchauffeurs zijn weer gewild. Enkele jaren terug vielen onder deze beroepsgroep nog veel ontslagen.

Arbeidsmarkt trekt aan
De verwachting is dat de arbeidsmarkt in 2017 verder aantrekt, evenals het tekort aan personeel in diverse beroepsgroepen. Op dit moment is er vooral vraag naar personeel in techniek en ICT. In techniek geldt dit zowel voor functies op MBO- als HBO of WO-niveau zoals onderhoudsmonteurs, maar ook elektrotechnisch en engineers.

Programmeurs
In de IT betreft het met name vacatures op minimaal HBO-niveau, waar bijvoorbeeld programmeurs lastig te vinden zijn. Ook diverse commerciële functies zijn ‘hot’; bedrijven hebben behoefte aan goede marketeers en accountmanagers om hun producten en diensten in de markt te zetten. Voor mensen met vaardigheden die aansluiten bij betreffende functies is de kans op een baan groot.

Meer keus
Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland: “De arbeidsmarkt trekt aan. Dat verruimt kansen voor starters en werkzoekenden om werk te vinden dat bij hen past. Het is echter wel zaak te anticiperen op ontwikkelingen. Waar liggen op langer termijn kansen?”

Bron: Randstad, 9 februari 2017