Quinyx verandert personeelsbeheer met AI

0
42

De nieuwe productsuite van Quinyx bevat AI-gestuurde oplossingen, die de manier veranderen waarop bedrijven hun personeelsbestand beheren, voorspellen, benutten en optimaliseren.

Daarbij gaat het om functies als vraagvoorspelling, strategische planning en arbeidsoptimalisatie, tijd en aanwezigheid, planning en betrokkenheid.

Tijd en geld besparen
Arbeidsoptimalisatie levert lagere personeelskosten en tijdbesparingen op voor de administratie. AI-gestuurde analyses, over huidige werknemerspools en toekomstige vereiste personeelsbezetting, vermijden overuren en overbezetting en vereenvoudigen beslissingen over werving en omscholing.

Roosteranalyse
Een marktonderzoek van meer dan 450.000 roosters toonde gemiddeld 30 procent overbezetting en 16 procent onderbezetting. Dit leidde tot omzetverlies, nalevingsovertredingen, slechte klantenservice en productiviteitsverlies. Quinyx zegt een grotere planningsnauwkeurigheid te bieden op basis van gelokaliseerde prognoses, die rekening houden met afzonderlijke locaties en bedrijfskenmerken, waarbij strategische planningsfuncties helpen bij beslissingen over personeel en budgettering op de lange termijn.

Widget Brain
Widget Brain is een van origine Nederlandse softwareleverancier op het gebied van AI-gedreven personeelsplanning en automatisering. Bedrijven met deskless personeel gebruiken de producten om personeelskosten te verlagen, omzet te verhogen en te zorgen voor meer werknemerstevredenheid. Widget Brain is actief in vijftig landen en heeft kantoren in Nederland, de VS en Australië.

Bron: Quinyx, 2 februari 2021