PSC | platform voor intermediairs: “succesvol door duidelijke specialisatie en focus”

0
229

Donderdag 20 september jl. organiseerde PSC  een bijeenkomst voor aangesloten intermediairs en prospects.

Eén van de gastsprekers was Wim Davidse, fenomenaal spreker over marktontwikkelingen, de toekomst, en sprankelend en succesvol ondernemen. “Wil je de komende jaren succesvol zijn in de uitzendbranche, dan moet je zorgen dat je gespecialiseerd bent en de volledige focus hebt en houdt.”

Uitbreiding
Ieder jaar organiseert PSC verschillende bijeenkomsten met als doel relevante informatie te geven en nieuwe ervaringen met elkaar te delen. Zo liet PSC haar intermediairs en prospects deze keer weten dat de dienstverlening van PSC wordt uitgebreid op commercieel, operationeel en financieel vlak. Om met het laatste te beginnen: voortaan kunnen de intermediairs kiezen uit vier verschillende modellen/momenten om de marge uitbetaald te krijgen, waarbij het debiteurenrisico voor de intermediair tot nul wordt gereduceerd. Daarnaast lanceert PSC haar eigen opleidingsacademie: de PSC Academie. Met een pallet aan trainingen en coaching op maat voldoet zij aan de vraag van haar intermediairs. Naast de Academie biedt PSC ook de mogelijkheid om te leren hoe je kwalitatief goede offertes kunt schrijven. Dit doet zij in samenwerking met Appalti. Ook de online offertetool van Appalti heeft PSC opgenomen in de dienstverlening. Voor iedere training geldt dat PSC de helft van de kosten voor haar rekening neemt.

Innovatie in de flexmarkt
PSC trekt veel innovatieve ondernemers aan. En dat smaakt naar meer. Reden voor een prachtig initiatief van PSC: het FlexInnovatieFonds. Hier worden ondernemers en/of starters in de flexmarkt uitgedaagd om het meest innovatieve businessplan te schrijven. Dit businessplan wordt beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. De winnaar ontvangt de hoofdprijs ter waarde van  79.000 euro. Tot 1 december a.s. kunnen de businessplannen ingediend worden en op 12 februari 2013 wordt de winnaar bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.flexinnovatiefonds.nl.

PSC Inspiratiedag 20 september 2012
Tools voor recruiters
FlexService, een PSC zusteronderneming, heeft ook niet stil gezeten. Haar visie is dat professionals in de flexmarkt zelf willen kiezen hoe ze hun werk organiseren. Daarom presenteren zij Glued, tools to recruit: Recruiters, HR-professionals, consultants en intercedenten krijgen toegang tot de beste online recruitment tools. Kernwoorden zijn: handig én betaalbaar. Glued tools zijn los maar ook in combinatie met elkaar in te zetten en ook in samenhang met andere systemen. De eerste gelanceerde tool is GluedJobs. Kijk voor meer informatie op www.gluedjobs.com.

Marktontwikkelingen
Wim Davidse nam de aanwezigen mee in de ontwikkelingen van de economie zowel landelijk als regionaal. De flex-schil is groeiend in de Nederlandse economie. De grote vier uitzenders, Randstad, Manpower, USG People en Adecco laten echter veel minder grote groei zien dan de (middel)kleine specialisten in de branche. Deze succesvolle kleine en middelgrote spelers vallen op door de zeven kenmerken van sprankelend ondernemen: hun specialisme, efficiency, klantrelatie, flexibiliteit, innovatie, ambities, energieke stijl van werken dat een stimulans is voor hun medewerkers.

“We kijken terug op een zeer bijzondere en geslaagde middag en avond, waarbij we kunnen constateren dat de thuisblijvers echt iets hebben gemist”, aldus Marcel Reijmers, operationeel directeur PSC.

Bron: PSC, 25 september 2012