ProTeqs Personeelsdiensten, betrouwbaar en persoonlijk

0
558

Interview met Benjamin McMillan, ProTeqs Personeelsdiensten

Benjamin McMillan is zijn uitzendbureau gestart in 2011. Recent verhuisde ProTeqs naar een nieuwe locatie met mogelijkheid tot verdere uitbreiding in Lelystad. Een kwalitatieve mix van goede promotie, professionele uitstraling en vooral het zorgvuldig omgaan met klanten en kandidaten, maakt hen succesvol. “De vernieuwde site en onze verhuizing heeft ons veel positieve aandacht gegeven.”

Benjamin McMillan, ProTeqs nieuwe kantoor

Waarmee onderscheid je je?
McMillan: “Ik werk op een manier waar ik zelf achter sta. Ik ben open naar klanten. Als ze mij vragen: hoe kom je ergens aan, wat doe je ervoor, dan vertel ik dat gewoon. Mensen vinden dat prettig. Wij kunnen ons ook verdiepen in klanten, omdat we niet generiek uitzenden, maar ons specifiek met techniek bezighouden.”

Brug zijn
“We proberen de begeleiding van kandidaten zo goed mogelijk te doen. Wanneer mensen jaren achtereen bij eenzelfde bedrijf hebben gewerkt en voor het eerst weer wisselen van functie, zien ze soms op tegen een sollicitatiegesprek. Dan gaan wij mee. Dat werkt aan beide kanten goed, want ook voor de klant kan het nuttig zijn dat wij meedenken in het gesprek.

We bemiddelen alle technische functies van LBO tot en met MBO. Het kan gaan om een hulpmonteur, een lasser, een draaier, een automonteur, machinebouwer of elektromonteur.

Wij krijgen regelmatig aanvragen via onze site of men vindt ons via mond tot mond reclame. Dan vragen wij of we op zeer korte termijn langs kunnen komen om de aanvraag te bespreken. We gaan niet op basis van een papiertje of telefoontje iemand aanbieden. We bezoeken meteen de klant om een goed beeld te krijgen van zijn behoefte.”

‘Jezelf onderscheiden door transparant te zijn’

Benjamin McMillan

Toegevoegde waarde
“We laten onze kwaliteit en onze toegevoegde waarde zien. Cv’s kunnen klanten van iedereen krijgen. Wij bieden hooguit 1 of 2 cv’s aan, waarvan we weten dat die aansluiten bij de vraag. Dan kunnen we op basis daarvan verder praten. Tot nu toe werkt die aanpak goed. Mijn inzicht in techniek en mijn mensenkennis geeft voor klanten de doorslag. Klanten weten ook dat wij hun belang en het belang van de kandidaten in het oog houden. Als wij weten dat iemand niet goed op zijn plek zit, dan proberen we het contract niet nog een week of twee weken te rekken puur vanwege de omzet. Dat is een vorm van eerlijkheid. Een klant voelt het immers meteen als hij getruct wordt.

Als ik een kandidaat bemiddel, waarvan ik merk dat die eigenlijk op projectbasis wil werken, terwijl de klant juist iemand zoekt voor langere termijn, dan informeer ik mijn opdrachtgever, zodat die een bewuste keuze kan maken. Zo bouw ik een vertrouwensrelatie op. Die openheid wordt gewaardeerd. In een concurrerende markt moet je naar mijn idee transparant zijn om je te kunnen onderscheiden.”

Vacature Consultant
“Momenteel hebben wij een vacature voor een extra consultant voor ons team. We zoeken geen doorsnee commerciële verkopers. Wij vinden kennis van techniek en mensenkennis van groter belang.  Op langere termijn loont dat. Dat wij in deze maanden een flinke toename zien in de vraag is enorm bemoedigend.”

Kijk voor meer informatie op www.proteqs.nl

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws


ProTeqs heeft zijn backoffice uitbesteed aan PSC | platform