Randstad: na vier weken 6662 jongeren aan het werk

0
247

Vier weken na de start van het programma ‘Jeugd op Zoek’ staat de teller van het aantal jongeren dat aan werk is geholpen op 6662.

De animo vanuit het bedrijfsleven blijft groot. Vacatures worden aangeboden op verschillende niveaus, zowel LBO, MBO als HBO.

De resultaten
Jongeren die tot nu toe aan werk geholpen zijn, zijn veelal aan de slag als productiemedewerker, medewerker horeca en winkelassistent. Daarnaast zijn ook financieel-administratief medewerkers, zweminstructeurs en helpdeskmedewerkers veel gevraagd. De meeste jongeren zijn aan werk geholpen in de provincie Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland. Bijna de helft van de jongeren (49 procent) werkt 31 – 40 uur per week.

Afsluiting programma 3 oktober
Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad: “Op 3 oktober zijn we exact vijf weken verder na de start van het programma op 28 augustus in Rotterdam, en maken  we samen met Mirjam Sterk het eindresultaat bekend.

Jeugd op Zoek bus
De Jeugd op Zoek bus brengt werkzoekende jongeren in Nederland in contact met bedrijven in de regio. Jongeren krijgen trainingen en kunnen direct solliciteren op beschikbare vacatures. De bus rijdt vandaag naar Roermond en Eindhoven. Volgende week rijdt de bus onder andere door Friesland en Zuid-Holland.

Bron: Randstad, 26 september 2013