Please Payroll omzet eerste drie kwartalen 2012: + 12,7%

0
212

17 oktober 2012

Omzet Please Payroll groeit 12,7% in eerste drie kwartalen.

De omzet van Please Payroll steeg in de eerste drie kwartalen met 12,7% tot € 32 miljoen (tot en met Q3 2011: € 28 miljoen). De groei komt vooral uit het MKB. Het aantal medewerkers bij Please kwam per eind september uit op 4512 (+ 14 %; Q3 2011: 3954). De directie verwacht een aanhoudend sterke vraag vanuit het MKB en rekent op een stijging van 12% over heel 2012.

Hans van de Ven
Volgens directeur Hans van de Ven zijn het vooral kleine bedrijven die kiezen voor payrolling: “Zij zijn creatief in de wijze waarop zij omgaan met het huidige economische klimaat. Door de administratieve en juridische zorg voor hun personeel bij ons neer te leggen, kunnen zij zich concentreren op de eigen business. Daarnaast zijn zij door de laagdrempeligheid van een payrollingconstructie eerder bereid nieuwe medewerkers in dienst te nemen waaronder veel jongeren. Om die reden zien wij een aanhoudende groei bij bedrijven tot ongeveer 30 medewerkers.”

Verkiezingscampagne
Om tegenwicht te bieden aan de negatieve houding ten opzichte van payrolling die vooral bij linkse partijen leeft (de PvdA en de SP), startte Please begin september een eigen lobbybeweging met de “Payroller van de Arbeid” (PayvdA) rondom de verkiezingen. Met een knipoog naar de echte PvdA voerde Please een verkiezingscampagne om ondernemers en politici te informeren over payrolling met als belangrijkste boodschap: Payrolling creëert banen.

Van de Ven: “Wij willen pleiten voor zoveel mogelijk nieuwe werkgelegenheid en het behoud van banen. Daarbij staat niet alleen het belang van ondernemers maar vooral ook dat van payrollmedewerkers centraal. Onze eigen CAO en zeer gunstige pensioenregeling via Brand New Day onderstrepen dat. We zitten er echt anders in dan sommige politieke partijen doen voorkomen. Dat hebben we met de lobbybeweging PayvdA nogmaals willen onderstrepen.”

Bron: Please Payroll, 16 oktober 2012