Philips en LUMC aantrekkelijkste werkgevers 2015

0
172

Nederlanders vinden werksfeer het meest bepalend of ze een werkgever aantrekkelijk vinden.

Daarna komen het salaris en baanzekerheid. Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgever imago-onderzoek van Randstad onder 16.703 respondenten (mannen en vrouwen tussen 18 en 65 jaar). De grootste stijger in het onderzoek is de balans werk-privé. Dit onderzoek is de basis voor het toekennen van de Randstad Award aan Philips en LUMC voor aantrekkelijkste werkgever van Nederland in de categorie profit en non-profit. (De prijzen zijn dinsdag 21 april uitgereikt in Ziggodome.)

Werknemers houden nog sterk vast aan de zekerheden van een vast contract. Werkgevers scoren goed als de werkgever goede arbeidsvoorwaarden biedt en inzet op het interessant houden van werk.

De top vijf belangrijkste aspecten voor werknemers:

1. Aangename werksfeer (68%)
2. Salaris/arbeidsvoorwaarden (67%)
3. Baanzekerheid (56%)
4. Balans werk/privé (46%)
5. Interessante banen (40%)

Philips en LUMC komen dit jaar uit de bus als aantrekkelijkste werkgevers van 2015. Philips is aantrekkelijkste werkgever gezien in de profit sector. LUMC is dit in de non profit sector.

Winnaars Randstad Award 2015
Foto: Philips en LUMC trotse winnaars Randstad Award, vlnr: Reiant Mulder (Algemeen Directeur Randstad Nederland), Ariane Roos (‎Directeur Customer Services and Operations Philips), Jan Maasen (Directeur HRM LUMC) en Marjolein ten Hoonte (Directeur Arbeidsmarkt van Randstad Groep Nederland).

Bron: Randstad, 21 april 2015