PEAK-IT ontvangt Recruiter Award voor beste ICT-bureau

0
136

PEAK-IT, onderdeel van Experis, is woensdag zowel door de vakjury als door het publiek uitgeroepen tot beste ICT-bureau van Nederland.

Director operations Richard Stassen en talent & development director Jojanneke van ‘t Land namen beide prijzen in ontvangst tijdens de tweede editie van de Recruiter Awards in het CitySense in Utrecht.

“We zijn ontzettend trots op deze erkenning”, zegt Stassen. “De afgelopen twee jaar is de markt veranderd van een werkgevers- naar een werknemersmarkt. Met PEAK-IT zijn we daar bijtijds en succesvol op ingesprongen. Tegenwoordig draait alles om het aantrekken van goede ICT’ers, waardoor recruiters voor ons van onschatbare waarde zijn. We doen niet aan KPI’s of andere richtlijnen. De beleving van de kandidaat staat centraal en het is aan onze recruiters om die zo optimaal mogelijk te maken. Dat we daar in slagen bewijst deze award.”

PEAK-IT heeft tien IT- en drie corporate-recruiters in dienst. Momenteel wordt naar tachtig procent van de sollicitanten actief gezocht, de resterende twintig procent komt via de website binnen. Een recente recruitment-actie waarbij sollicitanten hun contract in een vliegtuig ondertekenden leverde PEAK-IT twee keer zoveel sollicitanten op als normaal.

Juryrapport
“PEAK-IT laat zien dat ze goed mee kunnen veren met de conjunctuur. In de dynamische en snelle arbeidsmarkt, verliest PEAK-IT de kandidaat niet uit het oog, plannen ze ook ’s avonds een afspraak, of komen ze naar de kandidaten toe”, licht de jury haar keuze toe. Zij noemt PEAK-IT een ‘uiterst professioneel bureau’ wat onder meer blijkt uit de wijze waarop AVG is geïmplementeerd en met KPI’s wordt omgegaan.

Ook Experis zelf viel in de prijzen. William Hulshof van Experis werd door het publiek uitgeroepen tot beste recruiter en ontving van de jury de tweede prijs in de categorie operations & (agile) projectmanagement. Experis en PEAK-IT zijn onderdeel van de internationale HR-expert ManpowerGroup.

Recruiter Awards 2019
Het was de tweede editie van de Recruiter Awards, met winnaars in vijf verschillende categorieën. Kandidaten konden tot maart worden voorgedragen. Daarna kon op de genomineerden worden gestemd en werd een laatste selectie van vier bedrijven per categorie gemaakt. Deze bedrijven pitchten zichzelf vervolgens aan de vakjury die uiteindelijk de winnaar koos. Vorig jaar won Natascha Hollart namens PEAK-IT de award voor beste recruiter 2018.

Bron: PEAK-IT, 17 april 2019