"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

PEAK-IT laat sollicitanten vliegend hun contract tekenen

IT-detacheerder PEAK-IT is op ludieke wijze de strijd aangegaan met de enorme krapte op de arbeidsmarkt van IT’ers.

Het bedrijf gaf zijn nieuwe medewerkers letterlijk een vliegende start: vijftien sollicitanten startten hun carrière namelijk in de lucht, vliegend in een Saab 340.

De kandidaten vertrokken vanaf Rotterdam Airport, vergezeld door drie recruiters en Richard Stassen, operationeel directeur van PEAK-IT. Uiteindelijk tekenden zij op grote hoogte hun arbeidscontract bij de IT-detacheerder.

32 procent meer sollicitanten
Stassen: “Een groot deel van onze sollicitanten bestaat uit startende IT’ers die begin twintig zijn. Het is onze ervaring dat deze millennials veel gevoeliger zijn voor beleving en sfeer dan voor financiële lokkertjes als bonussen of auto’s van de zaak. Daarom hebben we voor deze actie gekozen.”

De wervingsactie van PEAK-IT was een groot succes. Het leverde 32 procent meer sollicitanten op dan normaal en een verdubbeling van het aantal website-bezoeken. Het bedrijf opende oktober vorig jaar zijn derde vestiging in Eindhoven, de andere twee vestigingen bevinden zich in Naarden en Rijswijk.

Bron: PEAK-IT, 25 maart 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.