Payroll Select zoekt overnamekandidaten

0
1341

Payroll Select heeft in de afgelopen jaren zes acquisities gedaan en zet de deur open voor volgende overnames.

“Wij zijn op zoek naar overnamekandidaten,” zegt Rick Simons, algemeen directeur van Payroll Select.
Payroll Select

Consolidatie van de markt
De markt voor payroll heeft zich de laatste jaren in een razend tempo ontwikkeld.
De markt consolideert en professionaliseert. Naar schatting zijn er op dit moment ruim 220 zelfstandige payrollbedrijven in Nederland actief. Deze bedrijven zijn gezamenlijk goed voor een omzet van ongeveer 2 miljard euro.

Payroll Select verwacht dat de omvang van de markt gestaag verder zal toenemen, echter minder snel dan de afgelopen jaren.

Prijsdruk
“In een consoliderende markt ontstaat prijsdruk. Concurrentie en lage(re) marges dwingen payrollbedrijven ertoe om hun processen nog beter te automatiseren en te investeren in service. De klant komt veelal om de prijs, maar blijft om de kwaliteit van dienstverlening.”

Automatisering
“Veel payrollbedrijven werken met basale uitzendsoftware. Als een payrollbedrijf wil doorgroeien naar de volgende fase is dit niet meer toereikend en zal er fors moeten worden geïnvesteerd in tijd en geld.

Wij zien veel payrollbedrijven met een mooie omvang en een goed team waarbij de ondernemer voor deze investeringskeuze komt te staan. Om dit goed te kunnen overwegen kan het interessant zijn in beeld te hebben wat de onderneming bij verkoop zou kunnen opbrengen,” zo licht Rick Simons toe.

Payroll Select is momenteel een van de grootste zelfstandige payrollorganisaties van Nederland en heeft inmiddels zes payrollbedrijven overgenomen.

“Om verdere groei te bespoedigen zijn wij continu op zoek naar interessante payrollondernemingen waarvan de aandeelhouders open staan voor verkoop,” zegt Simons.

Welke overnamekandidaten komen in aanmerking?
“We zoeken payrollbedrijven die financieel gezond en goed georganiseerd zijn. Een bedrijf met een solide klantenbestand, dat de CAO en wet- en regelgeving goed naleeft. Tevens kijken we naar de sectoren waarin deze bedrijven vertegenwoordigd zijn. Wij zijn hoofdzakelijk actief in de sectoren Grootzakelijk, Onderwijs, Horeca, MKB en Intermediairs. Het is ons doel door overnames zowel ons marktaandeel in deze sectoren te vergroten als ook uit te breiden naar interessante nieuwe markten,” verklaart Simons.

Hoe gaat Payroll Select te werk?
“Wij benaderen zelf vrij actief verschillende potentiële overnamekandidaten. We beginnen dan met een verkennend gesprek. Payrollbedrijven die vrijblijvend in gesprek willen, nodigen we uit om contact op te nemen.”

Bron: FlexNieuws, 7 september 2016

Meer informatie via Payroll Select