Payroll Select verbreedt diensten met Prokx

0
1264

Payroll Select verbreedt dienstenplatform met overname Prokx

Sinds de oprichting in 2002 heeft Payroll Select zich gespecialiseerd in payroll services voor ondernemingen en intermediairs.

Na eerdere overnames van Payroll dienstverleners onder andere in het onderwijs, heeft Payroll Select nu de horecaspecialist Prokx Payroll Professionals overgenomen.

Payroll Select en Prokx klinken op succesvolle overname
V.l.n.r. Rick Simons (Payroll Select) en José Perik, Edwin Spaltman, Martin Vaanholt (Prokx Payroll Professionals)

Rick Simons, Directeur en oprichter van Payroll Select, licht de overnamestrategie toe.

Groei in de breedte
“Wij willen graag groeien in de breedte.” zegt Simons. “Wij zijn van oorsprong sterk in het verzorgen van payroll-oplossingen bij grootzakelijke- en intermediaire klanten. We bieden maatwerk in outsourcing en automatisering van contractbeheer en verloning. Met de overname van Prokx verbreden wij ons dienstenplatform en beschikken wij nu ook over een team met bewezen expertise voor de horeca dat we tevens kunnen gaan inzetten voor het MKB, waar net als in de horeca sector een sterk persoonlijk contact met klanten van belang is.”

Payroll Select en Prokx

Prokx al 10 jaar toonaangevend in de horeca branche
“Prokx is al tien jaar specialist in het verlenen van payrollservices aan horeca en recreatie ondernemers en heeft haar sales, service en communicatie volledig toegespitst op deze doelgroep.”

Bedrijvigheid in horeca groeit
“De horeca is voor ons een interessante sector die wint aan bedrijvigheid. Er zijn steeds meer mensen nodig in deze sector, vaak op flexibele basis. Ondernemers in de horeca willen graag dat het werkgeverschap en de verloning goed wordt geregeld. Men heeft zelf meestal niet de expertise in huis, zodat payrollservices in deze sector zeer welkom en nodig zijn.

De horeca bestaat bij de gratie van flexwerkers en seizoensarbeid. De invoering van de Wet Werk en Zekerheid, die werkgevers verplicht om mensen eerder in vaste dienst te nemen, heeft de toevlucht tot de behoefte aan payrolling in de markt vergroot. We zien dat opdrachtgevers de risico’s van vaste dienstverbanden niet willen, kunnen of durven te dragen. Bedrijven nemen het zekere voor het onzekere en kiezen voor meer flexibiliteit.”

Rick Simons, Directeur/oprichter Payroll Select

Kwaliteit blijft richtlijn bij overnames
“Payroll Select hanteert een groeistrategie waarbij we in belangrijke markten via selectieve overnames uitbreiden. Hiervoor kijken wij continu naar geschikte partijen om te kunnen overnemen. Alleen de partijen die voor ons van toegevoegde waarde zijn komen hiervoor in aanmerking.

Voor ons staat voorop dat wij ons kwalitatief moeten kunnen blijven onderscheiden in de markt,” aldus Rick Simons, directeur en oprichter van Payroll Select. “Dat bepaalt de richting waarin wij groeien en de keuzes die wij maken.”

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws