Payroll in taxibranche – goed informeren

0
788

Er is enige verwarring ontstaan over de rechten van payrollers en eventuele verplichtingen van inlenende taxibedrijven, naar aanleiding van berichtgeving van branchevereniging KNV Taxi.

Volgens KNV zijn er onlangs enkele uitspraken geweest waarbij een rechter een werknemer via een payrollbedrijf dezelfde rechten gaf als gewone werknemers die rechtstreeks in dienst waren bij de inlener. “Door deze uitspraken valt het voordeel van payrolling grotendeels weg”, meldt KNV aan de leden. “Er lijkt dus een ontwikkeling gaande dat er meer en meer door payrollconstructies heen gekeken wordt en dat werknemers in een payrollconstructie en ‘gewone’ werknemers zodoende gelijke rechten zullen krijgen.”

Sake Bosma: “juridisch werkgeverschap goed toelichten”
Sake Bosma, directeur van Talent4Taxi bestrijdt dit. “In al die zaken waren deze mensen er niet goed van op de hoogte dat de payroll-organisatie hun juridisch werkgever was”, licht Bosma toe. Mocht een werkgever bestaande of nieuwe werknemers willen onderbrengen in een payrollconstructie, dan moet hij een aantal zaken goed regelen. “Er dient een nieuwe arbeidsovereenkomst getekend te worden van de werknemer met het payrollbedrijf. Dat dient geheel vrijwillig te gebeuren en met goede voorlichting”, zegt Bosma. “Als dat het geval is, heeft nog nooit een rechter een payrollconstructie ongeldig verklaard.”

Bron: Taxipro, 3 juli 2013