Payingit, winnaar bronzen FD Gazelle: ‘payroll ontzorgt ondernemers’

0
250

Payrollbedrijf Payingit heeft dit najaar de bronzen FD Gazellen Award gewonnen tijdens de landelijke uitreiking voor snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Payingit is de sterkste groeier van Noord-Holland dankzij een gemiddelde omzetgroei van 3485% in een periode van drie jaar. De organisatie heeft volgens Commercieel Directeur Cees Maat de groei gerealiseerd door hun visie op klantvriendelijkheid en diversiteit in diensten.

Het bedrijf is opgericht in 2013 en is daarna snel gegroeid. Payingit is ontstaan als softwareaanbieder voor personeelsplanning, maar het bedrijf biedt inmiddels vier diensten aan die individueel of in combinatie met elkaar zijn af te nemen.

Reactie op kabinetsplannen voor payrolling
Commercieel Directeur Cees Maat zegt in reactie op de kabinetsplannen voor payroll: “Een nieuw wetsvoorstel moet ervoor gaan zorgen dat primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gelijk worden. Wij zijn van mening dat het huidige systeem voor payrolling al een instrument is om werkgevers te ontzorgen. Via onze dienst verzorgen wij namelijk de gehele financiële administratie van een onderneming en regelen daarnaast dat alle loonbetalingen betaald worden. Tenslotte zijn payrollbedrijven die aangesloten zijn bij een brancheorganisatie verplicht om medewerkers die op de payroll staan dezelfde arbeidsvoorwaarden te geven als vaste medewerkers. Deze verplichting heet ‘de inlenersbeloning’. Het gelijktrekken van deze arbeidsvoorwaarden door middel van een nieuw wetsvoorstel is overbodig.”

Bron: Payingit, 14 december 2017 en FD, 14 november 2017