Pay for People richt brief aan Asscher over WWZ

0
471

Dennis Luyten, directeur Pay for People, heeft in de april editie van het kwartaalmagazine P.zine een open brief gericht aan minister Lodewijk Asscher over de WWZ.

De brief is de eerste in een nieuwe rubriek genaamd ‘een open brief aan…’, en kraakt kritische noten over de wet die een klein jaar geleden in werking trad.
Lees de brief hier.

Mislukt
Luyten spreekt Asscher aan op het voorbijstreven van het oorspronkelijke doel van de WWZ; het voorkomen van oneigenlijk gebruik van payrolling. Dit spiegelt hij aan de gevolgen van de nieuwe flex- en ontslagwet voor met name MKB’ers, die daardoor vaste werknemers als risico zien. “De WWZ is, nu bijna een jaar na invoering, zijn doel helaas volledig voorbij geschoten. In een krampachtige poging de arbeidsmarkt te verbeteren, drijft de WWZ ondernemers juist in het nauw.”

Kennismotor
De brief wordt afgesloten met een oproep om de wet te heroverwegen, en daarbij het werkelijke karakter van de flexibele schil als ‘kennismotor’ te erkennen. “Hoog opgeleide werknemers worden steeds vaker op basis van flexibele contracten aangenomen. Niet alleen vanwege hun flexibiliteit, maar vooral omdat het efficiënter is om specialistische kennis in te huren op het moment dat het nodig is”, aldus Luyten.

Bron: Pay for People, 19 april 2016